Foto: Barabás Ákos

Echipele Informatica Timișoara și CSM Târgu Mureș vor lupta joi, 7 martie, de la ora 17.00, la Odorheiu Secuiesc, în finala Cupei României la futsal, competiție rezervată juniorilor sub 19 ani.

După două zile de întreceri, Informatica și CSM s-au dovedit a fi cele mai bune echipe ale Final Eight-ului Cupei României. În prima semifinală disputată miercuri, Informatica Timișoara s-a impus în fața formației KSE Târgu Secuiesc. Bănățenii, pregătiți de Daniel Rupa și Valentin Ilaș, s-au impus cu 6-1.

Nu a fost un meci ușor, asta în ciuda scorului. Prima repriză a fost una echilibrată. Cupa României e obiectivul nostru anunțat încă din ianuarie, atunci când am decis ca Informatica să continue cu jucători tineri, așa că vrem să ducem trofeul acasă, la Timișoara. Mulți dintre juniorii prezenți la acest turneu final evoluează și la prima echipă, în Liga I. Nu va fi o finală ușoară, pentru că întâlnim un adversar tare, care joacă futsal. Un lucru e cert: va fi un meci frumos”, a mărturisit, pentru www.frf.ro, Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

În cealaltă semifinală, CSM Târgu Mureș a dat piept cu FK Odorheiu Secuiesc, echipa gazdă a turneului. Partida a fost una echilibrată și disputată. CSM Târgu Mureș s-a impus cu 3-1 și va juca finala cu Informatica Timișoara.

A fost un meci foarte greu, dar frumos. Am întâlnit un adversar incomod, agresiv, care joacă futsal de calitate, care și-a dorit să joace, ca și noi, finala. Am reușit însă să ne impunem jocul, să controlăm partida de la un capăt la celălalt evoluând organizat și fiind, fără să fim acuzați de lipsă de modestie, echipa mai bună. Sperăm să aducem Cupa României la Târgu Mureș. Ar fi un lucru extraordinar pentru acești jucători. Avem un lot de 20 de juniori talentați, muncitori. Ne bucurăm că am ajuns cu acești tineri acolo unde ne-am propus”, a spus, pentru www.frf.ro, Janos Kovacs, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Rezultate semifinale Cupa României U19:

Informatica Timișoara – KSE Târgu Secuiesc 6-1
CSM Târgu Mureș – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-1

FINALA

joi, 7 martie, ora 17.00
Informatica Timișoara – CSM Târgu Mureș