Informatica Timișoara și Autobergamo Deva au confirmat așteptările și s-au calificat în marea finală, care e programată azi. Drumul spre ultimul act al competiției a fost însă unul extrem de dificil pentru favorite!

În prima semifinală, Informatica Timișoara a trecut la limită, scor 4-3, de Politehnica Iași. Golurile echipei pregătite de Robert Lupu au fost marcate de Felipe Oliveira, Andre Mogueira și Milos Simici (de două ori). Pentru trupa lui Nelu Stancea au înscris Antoni Jodas și Liviu Ruxandari.

Timișorenii, care au condus în permanență, s-au calificat astfel pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei României și au ocazia să-și apere trofeul cucerit anul trecut. În urmă cu un an, Informatica învingea dramatic, la loviturile de departajare, adversara de azi, Autobergamo Deva, și câștiga primul trofeu din istorie.

„Am făcut un meci bun și, sunt convins, victoria nu poate fi pusă la îndoială. Am spus că vrem să ne apărăm trofeul și asta vom face”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara. Cu ocazia partidei de ieri, în formația bănățeană a reapărut internaționalul român Savio Valadares, accidentat grav în ianuarie, în timpul turneului final al Campionatului European din Slovenia.

Meciul a fost arbitrat de Gabriel Gherman și Ovidiu Curta.

În cea de-a doua semifinală Autobergamo Deva, campioana României și liderul sezonului regular al Ligii I, s-a confruntat cu Imperial WET Miercurea Ciuc, gazda competiției. Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc a fost plină la duelul dintre Autobergamo și Imperial WET, iar atmosfera a fost una extraordinară. Și asta în ciuda faptului că de la aceeași oră, la Patinoarul „Vakar Lajos” se disputa al doilea meci al finalei Ligii Naționale la hochei pe gheață dintre SC Miercurea Ciuc și Corona Brașov!

Autobergamo, a doua finalistă

Spectatorii prezenți la a doua semifinală a Final Four-ului Cupei României la futsal s-au bucurat de un adevărat spectacol. Autobergamo Deva, care oferă cei mai mulți jucători echipei naționale a României, și Imperial WET, cu străinii de mare valoare aduși în această iarnă, au oferit o confruntare de zile mari. Deva a deschis scorul după doar două minute și 40 de secunde, prin internaționalul moldovean Sergiu Tacot.

Replica ciucanilor a venit însă imediat, Alvaro reușind să egaleze dintr-o lovitură liberă. Golul victoriei echipei Autobergamo Deva a fost reușit la prima acțiune din repriza secundă, Paulo Ferreira înscriind la capătul unei acțiuni de toată frumusețea. Imperial WET a căutat în permanență egalarea, dar nu a reușit, deși în ultimele cinci minute a jucat fără portar!

Autobergamo Deva va juca astfel a patra finală consecutivă! De la înființarea Final Four-ului Cupei României, Deva nu a ratat nicio finală. Le-a câștigat pe primele două și a pierdut anul trecut în fața Informaticii Timișoara!

„A fost un spectacol total. Mă bucur că am ajuns în finală, pe care, firește, vrem să o câștigăm. Vreau să-i felicit pe oamenii mei, dar și pe cei de la Imperial WET. Atmosfera a fost una senzațională”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.
„Cred că meritam să jucăm finala, pentru jocul prestat, dar mai ales pentru acest public extraordinar
”, a spus antrenorul Cosmin Gherman, cel care a completat în aceste zile staff-ul tehnic al echipei harghitene.

Partida dintre Autobergamo și Imperial WET a fost arbitrată de tandemul Bogdan Sorescu – Daniel Decă.