Foto Facebook Informatica Timișoara

Etapa a treia a Ligii 1 la futsal s-a încheiat marți seară la Timișoara cu derby-ul Vestului, confruntarea dintre Informatica și Autobergamo Deva. Câștig de cauză a avut formația gazdă, Informatica Timișoara, care s-a impus clar, scor 5-2.

Foste campioane ale României în 2017, Autobergamo, și 2018, Informatica, cele două grupări au decis să meargă în acest sezon pe mâna jucătorilor tineri.

În ciuda faptului că și-a definitivat destul de târziu lotul, chiar și tehnicianul portughez Vitor Hugo Costa a sosit pe Bega cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon, Informatica a dominat jocul și s-a impus meritat.

Cele câteva transferuri făcute de bănățeni, spaniolii Montero și Moreno, sârbul Ristic, internaționalul moldovean Iulian Cojocaru (împrumutat de la CS United Galați), s-au dovedit foarte inspirate.

„Asa cum e normal, trebuie să vorbim și la înfrângere. Am pierdut la Timișoara un meci în care s-a văzut lipsa de maturitate a băieților, care, mai ales în prima repriză, au jucat fără tupeu, cu prea multa frică, făcând greșeli impardonabile în apărare. Din păcate, acest rezultat ne poate costa în clasamentul final al competiției”, au spus după meci oficialii echipei Autobergamo Deva.

Joi, 3 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor Dunărea din Galați, se dispută meciul-restanță din etapa a 2-a dintre CS United și Dunărea Călărași. Partida reprezintă un veritabil derby între două formații care au încheiat pe podium ultima ediție de campionat.

„O înfrângere ca aceea de la Ciuc nu poate fi uitată prea ușor și nici nu trebuie să ne iasă repede din memorie. Am în vestiar niște bărbați care își pot asuma erorile comise. Cu toții am greșit, am discutat în fiecare zi cu ei după acest meci și sunt convins că vom învăța din el. A fost doar un eșec, nu putem renunța la meserie după un asemenea scor, mai ales că a fost unul injust. Dacă am fi terminat egal la pauză, nu s-ar fi supărat nimeni. De asemenea, înainte să conducă ei cu 2-0, am fi putut avea noi 2-0, ca să nu iau în calcul și lovitura de la 10 metri ratată de Araujo. Campionatul este lung, avem șansa de a demonstra că nu ne pregătim în van. Nici cu Dunărea Călărași nu va fi deloc ușor, însă vom da totul să câștigăm. Am încredere maximă în echipă”, a declarat Florin Ignat, antrenor echipei CS United Galați.

Partida CS United Galați – Futsal Dunărea Călărași va fi arbitrată de Liviu Chița (Pitești) și Bogdan Hanceariuc (Iași), iar rezervă va fi Flavius Ionuț Cojocaru (Galați). Observator din partea FRF a fost delegat Ilie Sandru (Pitești).

Liga 1, Etapa a 3-a:
Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați 6-2 (2-1)
Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-2 (1-1)
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva 5-2 (2-0)
–  CFF Clujana Cluj a stat în această etapă

Etapa viitoare:
duminică, 6 octombrie
ora 15:00: CFF Clujana Cluj – Informatica Timișoara
ora 18:00: Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași

luni, 7 octombrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc
– CS United Galați stă în această etapă

Articol de Adi Dobre