Învingătoare luni în primul meci, scor 1-0, disputat tot pe malul Dunării, Informatica Timișoara a făcut un pas important spre primul său titlu din istorie, după ce a trecut, la loviturile de departajare, de CS United Galați, scor 6-4 (2-2, 1-1, 3-1 la loviturile de departajare).

Bănățenii au în acest moment 2-0 la general și mai au nevoie de un succes pentru a deveni campioni ai României la futsal. Finala se mută la Timișoara, unde sunt programate următoarele două meciuri.

Confruntarea de marți a fost deosebit de spectaculoasă, cu o sală plină, cu multe goluri, cu răsturnări de scor și cu un deznodământ ce a ținut cu sufletul la gură asistența.

După o primă repriză fără goluri, dar spectaculoasă, a urmat o a doua parte incredibilă. Oaspeții au fost cei care au deschis scorul prin internaționalul român Felipe Oliveira. Gazdele au turat motoarele și au întors rezultatul prin reușitele semnate de Cojoc și Lașcu. Trupa pregătită de Robert Lupu a egalat, 2-2, tot printr-un tricolor, Savio.

Cojoc „a refuzat” un gol formației sale, după ce a irosit o lovitură de la 10 metri!

Informatica a profitat de momentul psihologic și a trecut din nou la conducere pe tabela de marcaj după golul marcat de Andre Deco. Finalistă a Ligii I și anul trecut, când a pierdut la mare luptă în fața echipei Autobergamo Deva, 2-3 la general, CS United Galați a mai egalat o dată, prin Cojoc, dând speranțe fanilor într-o victorie care să o mențină cu șanse reale în lupta pentru titlu.

La loviturile de departajare, Informatica Timișoara nu s-a dezmințit, respectându-și statutul de specialistă, bănățenii câștigând la penalty-uri ultimele două ediții ale Cupei României! Informatica a înscris toate loviturile, prin Daniel Araujo, Andre Deco și Felipe Oliveira. Pentru gălățeni a punctat Lașcu, în timp ce Tudose a ratat.

„Știam că echipele se vor deschide astăzi, spre deosebire de primul meci, și că se vor marca mult mai multe goluri. Galațiul ne-a oferit mult mai multe șanse de a înscrie și am profitat de asta. Au fost perioade de joc în care am fost peste adversar, dar au fost și momente în care Galațiul ne-a dominat. Mă bucur pentru această victorie, care ne aduce tot mai aproape de titlul de campioană, primul din istoria clubului nostru. Trebuie să rămânem însă ancorați în realitate, să nu ne vedem deja campioni, chiar dacă duelul din finală se mută la Timișoara, iar noi mai avem nevoie de o victorie. Va fi în continuare foarte greu”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Iată programul finalei, în care scorul e 2-0 pentru Informatica Timișoara, bănățenii fiind la o victorie de titlul de campioană.

20 mai, ora 19:00: Informatica Timișoara – United Galați
21 mai, ora 19:00: Informatica Timișoara – United Galați
27 mai: United Galați – Informatica Timișoara (ora de disputare va fi stabilită ulterior)