În prima etapă se va juca primul derby: Imperial WET Miercurea Ciuc – United Galați.

Liga 1 la futsal programează în acest week-end și în prima zi a săptămânii viitoare meciurile etapei a zecea, prima a returului.

Runda debutează la Timișoara, sâmbătă, imediat după prânz, acolo unde campioana Informatica Timișoara va primi vizita nou-promovatei Bukovina Vicov. Pentru micuța grupare din Vicovu de Jos, aceasta e cea mai lungă deplasare din acest sezon!

Învinși de Informatica în tur cu 10-1, la debutul pe prima scenă a futsalului românesc, moldovenii merg pe terenul campioanei cu un moral bun după succesul din runda precedentă, 5-2 la Cluj, primul din istorie în Liga I!

După trei meciuri-thriller, 3-3 cu Autobergamo, 3-3 cu FK Odorheiu Secuiesc și 4-5 cu United Galați (în primele două a condus cu 3-0!), Dunărea Călărași are un meci ceva mai lejer, pe teren porpriu, în fața nou-promovatei SCM Gloria Buzău, echipă ce are însă șase puncte în clasamentul Ligii I. În tur, la Buzău, Dunărea a învins cu 5-2.

„United e cea mai bună echipă din Liga 1 în acest moment”

Tot sâmbătă, în prima zi a etapei a X-a, e programat derby-ul dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați. În tur cele două formații au oferit un spectacol total, la capătul căruia United s-a impus cu 4-2. Pentru trupa lui Florin Ignat, victoria în fața ciucanilor a însemnat startul unui sezon aproape perfect. După nouă etape, în care a contabilizat opt victorii și un egal, CS United e lider.

„Asta spune tot despre valoarea adversarului pe care îl întâlnim în această rundă. Clasamentul nu minte, e cel real! United e cea mai bună echipă din Liga I în acest moment. Cu toate acestea șansele sunt 50 la 50. Jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm din nou în număr mare la sală. Va fi, sunt convins, un meci spectaculos, un adevărat derby”, a spus, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc. Harghitenii nin după un secces clar în derby-ul Harghitei, 8-4 cu FK Odorheiu Secuiesc, pe teren propriu, la capătul celei mai convingătoare evoluții din acest sezon.

„Vrem să promovăm acest sport extraordinar”

Gălățenii vin după un parcurs foarte bun înaintea confruntării de la Miercurea Ciuc! Singurul pas greșit făcut de trupa lui Florin Ignat în acest sezon a fost egalul, 3-3, de la Odorheiu Secuiesc, din etapa a VI-a. În rest, doar victorii! „Ne așteaptă o confruntare foarte grea la Miercurea Ciuc. Imperial WET e o echipă valoroasă, care poate bate pe oricine. Suntem însă pregătiți pentru această confruntare și vrem să ne întoarcem cu o victorie la Galați. Vreau, în același timp, ca împreună cu cei de la Ciuc să oferim iubitorilor de futsal un spectacol adevărat, să promovăm acest sport extraordinar”, a declarat, pentru frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al liderului CS United Galați, coleg la echipa națională și la City’US Târgu Mureș cu tehnicianul echipei Imperial WET, Cosmin Gherman.

Poli Iași încă mai speră

După două victorii cu „interimarul” Adrian Moț pe bancă, Autobergamo Deva joacă în această etapă la Cluj, în fața unei formații, Clujana, care nu a contabilizat niciun punct în acest sezon. În tur, Autobergamo a învins cu 14-2.

Etapa a zecea a Ligii 1 se va încheia luni seară la Iași, acolo unde Futsal Poli Iași și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc se vor confrunta într-o partidă foarte interesantă și, în același timp, foarte importantă. Gazdele sunt condamnate să învingă pentru a spera în continuare la un loc de play-off, acolo unde vor juca formațiile clasate pe primele șase locuri la sfârșitul sezonului regular.

Etapa a X-a:
sâmbătă, 17 noiembrie

ora 13:00: Informatica Timișoara – Bukovina Vicov
ora 16:00: Futsal Club Dunărea Călărași – SCM Gloria Buzău
ora 18:00: Imperial Wet Miercurea Ciuc – CS United Galaţi

duminică 18 noiembrie

ora 15:00: CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

luni, 19 noiembrie

ora 20:00: Futsal Poli Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. United Galați 22p; 2. Autobergamo Deva 20p; 3. Informatica Timișoara 20p; 4. Dunărea Călărași 17p; 5. Imperial Wet 16p; 6. FK Odorheiu Secuiesc 14p; 7. Poli Iași 9p; 8. SCM Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana 0p

Articol de Adi Dobre