Liga 1 la futsal programează în acest week-end și săptămâna viitoare partidele din prima etapă a play-off-ului. Meciurile se anunță foarte interesante, dar mai ales extrem de disputate, echipele considerate “outsidere” fiind hotărâte să dea lovitura și să elimine favoriții!

Cele patru confruntări se vor juca după regula “cel mai bun din trei jocuri”. Echipele care au încheiat sezonul regular pe primele patru locuri au avantajul că vor disputa cel puțin un joc pe teren propriu după ce vor debuta în play-off în deplasare.

În această fază a competiției nu e loc pentru remize! În cazul în care jocurile se vor încheia la egalitate, urmează prelungiri și, dacă egalitatea persistă, lovituri de departajare.

Sâmbătă, ora 18:00
Dunărea 2005 Călărași – CITY’US Târgu Mureș

În primul meci, la Călărași, Dunărea 2005 primește vizita campioanei CITY’US Târgu Mureș, formație care a încheiat sezonul regular pe poziția a doua. Echipa de la Dunăre privește partida ca pe o sărbătoare, dar și ca pe o șansă uriașă!

“Întâlnim cea mai bună echipă din campionat, o formație cu jucători foarte buni, experimentați, de echipă națională. Am muncit însă un an întreg ca să ajungem aici și vrem să producem surpriza. Sincer, ne-am fi dorit orice alt adversar, dar dacă așa a fost să fie, atunci vom lupta! Mă bazez pe ambiția băieților, pe forța echipei, pe unitatea grupului. Am demonstrat de multe că ori că ne putem descurca în fața echipelor puternice. Cu Târgu Mureș am făcut mereu meciuri frumoase. Asta le-am reamintit băieților și le-am spus că trebuie să continuăm pe această linie. Sperăm ca publicul să ne ajute să învingem”, a declarat fostul internațional Marian Șotârcă, antrenorul echipei Dunărea Călărași, care a mărturisit că va juca și el!

Sâmbătă, ora 19:00
CSMS Iași – Informatica Timișoara
La Iași, CSMS primește vizita liderului Informatica Timișoara, o echipă garnisită cu internaționali români și străini, aflată într-o formă foarte bună.

“Va fi un meci dificil. Am prins una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, una dintre cele mai în formă. La începutul meciului, însă, șansele sunt de 50 la 50! Și noi avem un principiu: jucăm doar la victorie! Că nu ne iese mereu, asta e altă treabă! Avem un lot restrâns numeric. Ne-au plecat jucători și în iarnă, dar, una peste alta, am avut un sezon bun. Obiectivul nostru a fost acela de a ne califica în play-off. Suntem și în Final Four-ul Cupei României. Așteptăm ca publicul să ne ajute, pentru a produce surpriza”, a spus Nelu Stancea, antrenorul echipei CSMS Iași.

Luni, 25 aprilie, ora 18:30
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Autobergamo Deva
Luni, de la ora 18.30, la Târgu Secuiesc, C.S. KSE, una dintre revelațiile actualului sezon, va da piept cu Autobergamo Deva, formație care a încheiat sezonul pe locul trei. C.S. KSE, care a prins un loc în play-off în ultima rundă, e și ea hotărâtă să facă o figură frumoasă.

"Vrem să câștigăm! E clar, va fi un meci dificil. Deva joacă frumos. Avem însă terenul de partea noastră, avem publicul. Am crescut în ultima perioadă și asta datorită antrenorilor și jucătorilor. Suntem în stare de un rezultat mare, am dovedit asta în campionat. Acum o lună am învins liderul Informatica Timișoara! Meciul cu Deva, credeți-mă, e unul de 1, X, 2! Depinde cine va avea moralul mai tare. Publicul ne va ajuta cu siguranță. Avem suporteri extraordinari, care crează o atmosferă incendiară, încurajând echipa favorită în mod civilizat. Avem o sală superbă, cu cel mai bun parchet din țară”, a declarat și Vasile Ștefan, vicepreședintele formației C.S. KSE Târgu Secuiesc.

Joi, 28 aprilie, ora 18:00
Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi
Ultimul meci din această fază a competiției se va desfășura în Covasna. Confruntarea, care va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3, va opune echipele Spicom Sfântu Gheorghe și United Galați.

ADI DOBRE