CS United Galați și Autobergamo Deva, cele mai bune formații și la finalul sezonului regular al Ligii I la futsal, își încep lupta pentru titlul de campionă a României! În premieră, finala din acest an se va disputa după regula „cel mai bun din cinci meciuri”.

Prima partidă a duelului dintre United și Autobergamo e programată luni, 15 mai, de la ora 17.15, în sala sporturilor din Galați. A doua confruntare se va juca marți, a doua zi, de la ora 18.00. Ambele întâlniri vor fi transmise în direct la Digi Sport!

Fără victorii în partidele directe din campionat

Lider la finalul sezonului regular, CS United Galați a obținut o calificare dramatică în acest ultim act al Ligii I. Trupa pregătită de David Asandei a trecut, cu scorul general de 2-1, de Informatica Timișoara, după ce pierduse primul meci disputat pe Bega. Autobergamo Deva a rezolvat disputa din semifinale cu FK Odorheiu Secuiesc în doar două meciuri.

În acest sezon, United și Autobergamo au încheiat la egalitate ambele meciuri disputate în Liga I, același scor, 3-3, fiind înregistrat atât la Galați, cât și la Deva. Cele două mari rivale s-au întâlnit și în Cupa României, în sferturile de finală, când Autobergamo Deva a învins cu 6-1.

David Asandei vrea un titlu după zece ani la United

„Am mai spus, ne bucurăm pentru calificarea în finală. Va fi însă foarte greu. Întâlnim o formație puternică, în rândurile căreia se regăsesc cinci jucători din echipa națională a României, plus alți câțiva de mare valoare, aduși la Deva tocmai pentru a câștiga titlul. Jucăm primele două meciuri acasă, la Galați. Aici doar United e favorită! În acest sezon nu am pierdut decât o partidă pe teren propriu, 3-4 cu City’US Târgu Mureș, la capătul unui meci în care am ratat o sumedenie de ocazii”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

United, cu David Asandei pe bancă, a mai jucat o finală, în 2011, când a pierdut în doar două jocuri în fața echipei City’US Târgu Mureș. „Sunt de exact zece ani la United și aș vrea ca acest deceniu să fie sărbătorit cu un titlu de campion al României”, a dezvăluit Asandei. Tehnicianul gălățean nu va putea conta în primul meci al finalei pe Emanuel Moldoveanu, unul dintre cei mai buni oameni ai săi. Eliminat în al doilea joc din semifinala cu Timișoara, Moldoveanu a primit două etape de suspendare.

Florin Ignat: „Vrem să avem o finală foarte scurtă!”

Văzută de mulți drept cea mai valoroasă grupare din futsalul românesc, Autobergamo Deva a ratat un obiectiv în acest sezon, Cupa României. Titlul de campioană devine astfel o țintă obligatorie pentru trupa pregătită de Florin Ignat, care e încrezător înaintea „războiului” cu United Galați. „Mergem la Galați să câștigăm ambele meciuri! Vrem să avem o finală foarte scurtă! Va fi greu la Galați. Să nu uităm, United e campioana sezonului regular. Iar la Galați e greu să câștigi. Faptul că sala va fi plină e un lucru extraordinar. Pentru astfel de meciuri cu tribunele pline te apuci de sport. Ai o motivație în plus”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, care nu îl va avea în meciurile de la Galați pe Adrian Pânzaru, eliminat în ultimul joc din semifinale.

Următoarele două partide ale finalei play-off-ului Ligii I sunt programate la Deva, luni, 22 mai, și marți, 23 mai.