Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din Călărași va găzdui în acest week-end Final Four-ul Cupei României la futsal.

CS United Galați, Autobergamo Deva, Futsal Dunărea Călărași, trei echipe care se vor lupta și pentru titlul de campioană în play-off-ul Ligii I, și CSM Târgu Mureș, sunt componentele ediției din acest an a Final Four-ului Cupei României.

Singura echipă care a mai câștigat Cupa României în noul format cu Final Four este Autobergamo. Formația din Deva a cucerit trofeul în urmă cu trei ani după o finală câștigată la limită, scor 3-2, în fața echipei United Galați.

Deținătoarea Cupei e Informatica Timișoara, care nu își mai poate apăra trofeul cucerit anul trecut la Miercurea Ciuc.

„Trebuie să fim atenți”

În prima partidă, programată de la ora 16.30, se vor afla față în față CS United Galați, vicecampioana ultimilor doi ani, și CSM Târgu Mureș, liderul autoritar din Liga a II-a. Confruntarea pare a fi pentru gălățeni repetiția generală în vederea finalei de duminică seară. United a avut însă de muncit în ultimele partide în care a pornit ca favorită.

Trupa lui Florin Ignat a avut un meci dificil în optimi, atunci când a reușit să treacă, în deplasare, de KSE Târgu Secuiesc, iar în ultima etapă de campionat a învins la limită, 2-1, tot în deplasare, nou-promovata SCM Gloria Buzău.

Nu putem nega faptul că întâlnim în semifinale un adversar pe care și l-au dorit și celelalte echipe. Pornim cu prima șansă, dar trebuie să fim atenți, foarte atenți, pentru că adversarul joacă fără presiune. CSM Târgu Mureș nu a ajuns întâmplător în Final Four. A ajuns jucând un futsal de calitate, doar e liderul din Liga a II-a, pe care o domină autoritar. Nu avem probleme de lot, băieții sunt nerăbdători și cu toții ne dorim ca duminică seară să pornim spre casă având Cupa României alături de noi”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

CSM Târgu Mureș e marea revelație a actualui sezon al Cupei României. Divizionara secundă și-a făcut loc în careul de ași al Cupei României după ce a trecut în „sferturi” de Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț, tot din Liga a II-a. CSM Târgu Mureș e lider autoritar în eșalonul secund, trupa lui Lucian Nicușan având un avans de opt puncte, după 10 etape disputate, față de a doua clasată, KSE Târgu Secuiesc.

Prezența în Final Four-ul Cupei României reprezintă pentru noi o mare performanță. Sunt mândru de băieții mei, pentru ceea ce au făcut în acest sezon. Pornim cu șansa a doua în disputa cu United Galați, asta știe toată lumea, trebuie să fim realiști. Suntem o echipă de Liga a II-a, iar diferența dintre cele două eșaloane, mai ales atunci când vorbim despre primele clasate în Liga I, e destul de mare. United Galați e o echipă foarte valoroasă, echipa cu cele mai multe victorii și cu cele mai puține goluri primite, o formație omogenă, ce are ca obiectiv câștigarea Cupei României. Fizic, tactic suntem pregătiți. Să vedem cum stăm cu mentalul pentru un asemenea meci. Experiența e și ea de partea asdversarului. Nu venim la Călărași resemnați, vom încerca să ne facem jocul, pentru că, asta le-am spus și băieților, nu avem nici cea mai mică presiune”, a spus, pentru www.frf.ro, Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

„Vrem să păstrăm Cupa la Călărași”

Cea de-a doua semifinală a Final Four-ului Cupei României de la Călărași aduce față în față formația gazdă, Futsal Club Dunărea, și Autobergamo Deva.

Dunărea Călărași va încerca să profite de avantajul terenului propriu și să joace duminică seară cu trofeul pe masă. La un pas de a se desființa în vară din pricina problemelor finaciare, Dunărea Călărași a fost în cele din urmă surpriza frumoasă a actualului sezon. Trupa lui Marian Șotârcă e locul patru în Liga I și e lăudată de toată lumea pentru futsalul de mare calitate pe care îl pune în scenă.

Autobergamo – Dunărea e un meci în care se poate întâmpla orice. Întâlnim un adversar redutabil, care ne-a dovedit asta chiar acum două etape, în campionat. Statutul de gazdă ne obligă să ne calificăm în finala de duminică. Sper ca băieții să suporte această presiune, să se automotiveze, să se bată să câștige Cupa României pentru public, pentru cei care au adus Final Four-ul la Călărași. Sunt mulți juctori în lotul nostru care au mai fost aproape de a câștiga trefee, dar au ratat la mustață! Aceștia sunt cei mai motivați. Dacă trofeul a bătut drumul până aici, vrem să-l păstrăm la Călărași”, a spus, pentru www.frf.ro, Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Futsal Club Dunărea Călărași

„Meciul din ultima etapă e deja istorie”

Autobergamo și Dunărea s-au întâlnit în urmă cu aproape două săptămâni, în campionat, la Deva. Formația lui Nelu Stancea s-a impus clar, scor 4-1. De la acea victorie, însă, Autobergamo Deva a trecut prin infernul de la Miercurea Ciuc, de una a scăpat șifonată și, mai ales, detronată din fotoliul de lider al Ligii I.

„Meciul din ultima etapă de campionat de la Miercurea Ciuc e deja istorie. Privim înainte și încercăm să evităm pe viitor greșelile. În afara lui Andre Gomez, care s-a operat săptămâna trecută după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile, nu lipsește nimeni. Mergem la Călărași cu mare încredere. Sorții ne-au scos în calea spre finală chiar formația gazdă! Puteam da piept cu CS United Galați sau cu CSM Târgu Mureș, dar asta e. Indiferent de adversar trebuie să ne mobilizăm pentru a câștiga. Am încredere în echipă. Întâlnim Dunărea, o formație foarte bună, revelația actualului sezon al Ligii I. Nu va fi ușor, sper să învingem și să jucăm finala”, a spus, pentru www.frf.ro, Nelu Stancea, antrenorul formației Autobergamo Deva.

Programul Final Four-ului Cupei României:

sâmbătă, 16 februarie
ora 16.30: CSM Târgu Mureș – CS United Galați
ora 19.00: FC Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași

Finala Cupei României este programată duminică, 17 februarie, începând cu ora 18:00.


Articol de Adi Dobre