După ce Valeriu Ioniță a fost delegat UEFA la meciurile care s-au jucat în Grupa A din primul tur al preliminariilor Campionatului European – Slovenia 2018, alți doi oficiali români participă în aceste zile la partide din această fază a competiției.

Daniel Decă este unul dintre cei patru arbitri care vor conduce confruntările din Grupa E, serie din care fac parte Norvegia, Danemarca, Cipru și Kosovo. Duelurile vor avea loc la Nicosia, în sala ”Tassos Papadopoulos”, între 30 ianuarie și 2 februarie.

Cristian Vornicu este delegat UEFA la disputele din Grupa G, serie în care evoluează Suedia, Muntenegru și Gibraltar. Meciurile se joacă în Gibraltar, în Sala Spoturilor ”Tercentenary”, în perioada 28-30 ianuarie. Echipele care câștigă cele șapte grupe din turul inaugural continuă campania de calificare în turneul final din Slovenia. România este calificată direct în faza secundă (3-12 aprilie 2017), acolo unde se va întâlni cu Portugalia, Finlanda și formația care termină pe locul 1 într-o grupă din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania.

Ca delegat UEFA, Valeriu Ioniță a participat la Tbilisi, în perioada 24-27 ianuarie, la partidele Grupei A. Pe prima poziție în această serie a terminat Georgia, reprezentativă care a adunat nouă puncte în cele trei confruntări (3-0 cu Israel, 11-0 cu Scoția și 6-3 cu Elveția).