Liga 1  revine în acest week-end după o pauză de două săptămâni, interval în care naționala României a bifat ultima acțiune înaintea startului preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

În acest week-end și la începutul săptămânii viitoare sunt programate meciurile etapei a III-a, o rundă dominată de marele derby Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați, finalistele sezonului trecut.

Ciucanii au cucerit în premieră titlul de campioani ai României după 3-1 la general.

Campioana Imperial WET a început în forță actuala stagiune. Trupa spaniolului Sito Rivera s-a calificat în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, a cucerit Supercupa României și a câștigat în prima rundă pe terenul unei contracandidate la titlu, Dunărea Călărași.

Gruparea harghiteană a avut la naționala României pentru mini-turneul din Ucraina cinci jucători, Cristian Matei, László Szőcs, Bogdan Covaci, Savio Valadares și Adrian Pânzaru, care au marcat 10 din cele 11 goluri ale tricolorilor!

„Avem un moral bun după începutul excelent de sezon. Cred că echipa e mai puternică decât anul trecut, ceea ce ne dă speranțe pentru ceea ce va urma. United e o echipă foarte bună, e echipa care a jucat ultimele trei finale în Liga 1. Și ei s-au întărit. Va fi un meci tare”, a spus ciucanul Cristian Matei, goalgheterul naționalei României în miniturneul din Ucraina.

La echipa harghiteană a revenit de câteva zile și antrenorul Cosmin Gherman, omul care a adus titlul la Miercurea Ciuc în vară. Gherman completează astfel staff-ul tehnic al campioanei României.

„Suntem hotărâți să ne întoarcem neînvinși de la Miercurea Ciuc”

CS United Galați, vicecampioana României, a debutat și ea cu dreptul în noul sezon. Gălățenii s-au văzut nevoiți să se întrebuințeze serios pentru a se impune în deplasarea de la Timișoara cu Informatica, scor 4-3.

Gruparea de la Dunăre a avut și ea oameni la lotul național, trei la cel al României, Andrei Grigoraş, Mimi Stoica și Andrei Crăciun, patru la cea a Republicii Moldovei, Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Cristian Obadă și Sergiu Tacot.

„Ne așteaptă o deplasare foarte grea pe terenul campioanei României, dar suntem pregătiți pentru marele derby. Imperial WET și CS United sunt cele mai bune echipe din futsalul românesc, tocmai de aceea sunt convins că va fi un meci extraordinar. Imperial WET s-a întărit în această vară, dar nici noi nu am stat cu mâinile în sân. Avem un lot valoros, avem jucători de mare caracter în care îmi pun mari speranțe. Suntem hotărâți să ne întoarcem neînvinși de la Miercurea Ciuc”, a declarat Florin Ignat, antrenorul echipei CS United Galați.

Acest meci, dar și celelate din Liga 1 sunt televizate pe Youtube/FutsalRomania și pagina de Facebook Futsal Romania.

Liga 1, Etapa a III-a:
sâmbătă, 28 septembrie, ora 17.30
Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați
duminică, 29 septembrie, ora 18:00
Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
marți, 1 octombrie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva

– echipa CFF Clujana Cluj stă în această etapă

LIGA 2
Etapa a II-a:
Seria I
sâmbătă, 28 septembrie, ora 17.30
Fortius 2014 Buzău – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ

– partida Sporting Dărăbani – ACS Futsal Poli Iași a fost amânată
– echipa Luceafărul Buzău stă în această etapă

Seria a II-a:
vineri, 27 septembrie, ora 18.00
CSM Târgu Mureș – Korondy Junior 2017 Corund

duminică, 29 septembrie, ora 16.00
ACS West Deva – Kereszthegy Remetea

marți, 1 octombrie, ora 18.30
AS Inter Gheorgheni – ACS KSE Târgu Secuiesc

Articol de Adi Dobre