Liga I la futsal a programat în week-end și la începutul acestei săptămâni meciurile etapei a 18-a, ultima a sezonului regular. Imperial WET Miercurea Ciuc, CS United Galați, Autobergamo Deva, Futsal Club Dunărea Călărași, Informatica Timișoara și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc sunt formațiile care vor demara la sfârșitul acestei săptămâni lupta pentru titlul de campioană.

Pentru play-off, cele șase formații au fost împărțite în două grupe și vor avea punctaj diferit după cum urmează:

Grupa 1
1. Imperial WET 3 puncte
2. Dunărea 1 punct
3. Informatica 0 puncte

Grupa 2
1. CS United 3 puncte
2. Autobergamo 1 puncte
3. FK Odorheiu Secuiesc 0 puncte

Programul primei etape din play-off:

duminică, 31 martie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

luni, 1 aprilie, ora 18:00
Futsal Club Dunărea Călărași – Informatica Timișoara

Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur. Câștigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în timp ce formațiile clasate pe locul secund vor lupta pentru medaliile de bronz.

Rezultatele etapei a 18-a, ultima a sezonului regular:

Informatica Timișoara – SCM Gloria Buzău 5-3
Bukovina Vicov – CFF Clujana Cluj 4 -4
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial Wet Miercurea Ciuc 2-3
CS United Galaţi – Futsal Club Dunărea Călărași 3-1
Autobergamo Deva – Futsal Poli Iași 5-0

Clasament: 1. Imperial Wet 43p; 2. United Galați 43p; 3. Autobergamo Deva 42p; 4. Dunărea Călărași 33p; 5. Informatica Timișoara 31p; 6. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 27p; 7. Futsal Poli Iași 16p; 8. SCM Gloria Buzău 13p; 9. Clujana Cluj 5p; 10. Bukovina Vicov 4p

Instalată în premieră pe prima poziție a clasamentului în runda precedentă, după victoria categorică în fața echipei Autobergamo Deva, formația Imperial WET Miercurea Ciuc și-a păstrat fotoliul de lider și după această ultimă etapă. Misiunea ciucanilor nu a fost însă ușoară, confruntarea cu marea rivală din județ, FK Odorheiu Secuiesc, căpătând pe alocuri accente dramatice.

Gazdele de la Odorheiu Secuiesc au deschis scorul devreme, încă din minutul 3, prin Szécsi Barna, și au intrat la pauză în avantaj. La două minute de la reluare, echipa lui Cosmin Gherman a reușit să egaleze, după autogolul lui Miklós Tamás, pentru ca după alte trei minute, Szőcs László, fostul jucător al celor de la FK Odorheiu Secuiesc, să aducă gruparea ciucană în avantaj pentru prima oară.

În minutul 39, gazdele au egalat prin Hadnagy István, scor la care Imperial WET își pierdea fotoliul de lider, dar salvarea a venit câteva secunde mai târziu de la veteranul Florin Matei. La ultima fază a meciului, internaționalul sârb Stefan Rakić a salvat echipa din Miercurea Ciuc după ce a scos de pe linia porții mingea trimisă din lovitură liberă de Mánya!

„Nu a fost ușor”

După primele trei etape, în care contabilizaserăm două înfrângeri, mulți ne vedeau în play-out. Eu tot spuneam că vreau să ne batem la titlu, iar oamenii zâmbeau crezând că sunt nebun. Primul loc la sfârșitul sezonului regular reprezintă o mare performanță, dar și o mare obligație. Suntem bucuroși că am încheiat primii. Suntem, în același timp, optimiști că putem aduce un titlu național clubului și orașului nostru. Am avut încredere în antrenori și în jucători, iar ei mi-au răsplătit această încredere. Sper ca publicul din Miercurea Ciuc să se bucure în continuare de meciuri frumoase atunci când jucăm acasă. Meciul de la Odorheiu Secuiesc nu a fost ușor, din contră. I-am felicitat pe adversari la final și le-am spus că dacă vor juca la fel și în play-off ne vom reîntâlni în marea finală”, a declarat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe, finațatorul formației Imperial WET Miercurea Ciuc.

Liderul va debuta în play-off miercuri, 3 aprilie, acasă, împotriva echipei Dunărea Călărași.

„Greul de abia acum începe”

Finala Cupei României de la Călărași, de acum o săptămână, a fost reeditată luni seară la Galați. Gazdele de la CS United și-au luat revanșa după finala pierdută la limită, 1-2, și a învins cu 3-1. Grație acestei victorii, echipa lui Florin Ignat a încheiat pe locul 2 sezonul regular și va porni în play-off cu trei puncte!

Suntem în grafic, dar greul de abia acum începe. Sunt bucuros pentru faptul că ne-am luat revanșa în fața Dunării Călărași, deși eșecul din finala Cupei României încă mai doare. Am încredere în jucători, în toți cei care se află în jurul acestei echipe, și sper să avem un play-off reușit”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Echipele care au încheiat sezonul regular pe ultimele patru poziții, Futsal Poli Iași, SCM Gloria Buzău, Clujana Cluj și Bukovina Vicov, vor lupta în play-out pentru evitarea retrogradării.

ARTICOL DE ADI DOBRE