Campioana României, Imperial WET Miercurea Ciuc, continuă campania de achiziții în vederea noului sezon. 

Câștigătoare în această vară pentru prima oară a titlului de campioană a României, gruparea harghiteană se pregătește de o nouă premieră, debutul în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

Imperial WET Miercurea Ciuc va juca în Grupa C, alături de Futsal Minerva (Elveția), AEK Futsal Club (Grecia) și Blue Magic FC Dublin (Irlanda).

Gazda grupei va fi formația AEK Futsal Club Atena, meciurile urmând să se dispute în perioada 27 august – 1 septembrie.

Walter Gorbe, finanțatorul echipei din Miercurea Ciuc, are ambiții mari. A reușit să îl aducă în Harghita pe unul dintre cei mai respectați antrenori din futsalul mondial, spaniolul Tomás de Aquino Rivera Amorós, pe scurt Sito Rivera.

Lotul va fi întărit prin venirea unor jucători de mare valoare. Ciucanii, care au anunțat încă de acum două săptămâni că au semnat cu internaționalii români Adrian Pânzaru și Sávio Valadares, confirmă alte două transferuri de marcă.

Este vorba despre internaționalul sârb Marko Pršić, 28 de ani, și de brazilianul Bruno Gomes, 23 de ani.

Primul a crescut și a debutat în fotbalul mare la KMF Ekonomac Kragujevac, multipla campioană a Serbiei. În ultimul an a evoluat la Slavia Praga. Brazilianul a jucat la AEK Larnaka.

„Așteptările mele sunt foarte mari. Merg la echipa campioană, așa că titlul și Cupa sunt obiective normale. Foarte importantă e Liga Campionilor, iar echipa este acum bine structurată, cu nume puternice și bine-cunoscute, deci există speranțe pentru a obține cât mai mult posibil. Turul preliminar din Liga Campionilor va avea loc în Grecia și, desigur, vrem să trecem și să mergem la Praga, pentru meciurile din Main Round. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că voi avea lângă mine un foarte bun prieten și un foarte bun jucator, Stefan Rakić, care mi-a trimis deja multe lucruri și are doar cuvintele de laudă pentru condițiile, jucătorii și toți oamenii din club, deci acesta este un alt motiv pentru care am decis să merg chiar acolo”, a declarat Marko Pršić pentru futsalbalkan.com.

Campioana României l-a transferat și pe Hadnagy István, de la FK Odorheiu Secuiesc, fost component al naționalei U19 a României. Hadnagy István a fost sezonul trecut unul dintre remarcații echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Articol de Adi Dobre