Returul sezonului regular al Ligii I la futsal a debutat în trombă, cu un meci de zile mari, confruntarea dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați. Oaspeții încheiaseră turul fără înfrângere și își doreau să rămână invincibili și după deplasarea de la Miercurea Ciuc.

Meciul din Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc a fost un real spectacol. Gazdele de la Imperial WET au fost cele care au deschis scorul, prin Alvaro, în minutul 2, gălățenii restabilind însă egalitatea șase minute mai târziu printr-un gol superb al lui Côco. Ciucanii au marcat din nou prin Bermusell și au intrat în avantaj la pauză. La reluare, tot ciucanii au fost cei care au marcat, prin veteranii Florin Matei și Szőcs László. Deși au forțat scoțând portarul, oaspeții de la United Galați nu au mai reușit să marcheze, pe lângă o apărare fermă ciucanii având în poartă un goalkeeper, Gică Dospinescu, în zi de grație.

Imperial WET bifează astfel a doua victorie consecutivă după succesul în fața rivalilor de la FK Odorheiu Secuiesc. Înfrângerea de la Miercurea Ciuc nu a fost singura pentru gălățeni în acest week-end. Echipa a doua a clubului de la Dunărea a pierdut cu 2-6 confruntarea din deplasare cu CSM Târgu Mureș, meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii a II-a.

„A fost o victorie frumoasă, meritată, ce nu poate fi contestată. Am întâlnit un adversar puternic, care nu pierduse în acest sezon până acum. Mă bucur pentru băieți, mă bucur pentru public, mă bucur pentru Walter Gorbe, finanțatorul echipei. Victoria e cadoul nostru, al echipei, pentru dânsul, care și-a aniversat ziua de naștere”, a spus Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET.

Imperial Wet – Galaci United 4–1 (2–1)
Au marcat: Alvaro (2), Bermusell (10), R. Matei (24), Szőcs (31) / Côco (8)

Victoria echipei Imperial WET Miercurea Ciuc a dus la schimbarea liderului în Liga I. Tot sâmbătă, la Timișoara, Informatica a dispus de nou-promovata Bukovina Vicov și a trecut pe primul loc în clasament! Iar duminică, Autobergamo a învins clar la Cluj, preluând la rându-i fotoliul de lider.

Etapa a X-a:
Sâmbătă, 17 noiembrie
Informatica Timișoara – Bukovina Vicov 12-1
Futsal Club Dunărea Călărași – SCM Gloria Buzău 4-2
Imperial Wet Miercurea Ciuc – CS United Galaţi 4-1

Duminică, 18 noiembrie
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva 2-10

Luni, 19 noiembrie
Futsal Poli Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, ora 20:00

Clasament: 1. Autobergamo Deva 23p; 2. Informatica Timișoara 23p; 3. United Galați 22p; 4. Dunărea Călărași 20p; 5. Imperial Wet 19p; 6. FK Odorheiu Secuiesc 14p; 7. Poli Iași 9p; 8. SCM Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana 0p

Articol de Adi Dobre