Numele campioanei României la futsal, Imperial WET Miercurea Ciuc, se va regăsi joi, 4 iulie, în urnele UEFA Champions League de la Nyon, unde va avea loc tragerea la sorți a grupelor din turul preliminar al celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial.

Tot mâine vor fi stabilite și grupele Main Round-ului competiției.

57 de cluburi din Europa vor trece prin emoții. Patru națiuni, Spania, Portugalia, Rusia și Kazahstan, vor avea câte două reprezentante în următoarea ediție a UEFA Futsal Champions League. Cele opt reprezentante ale acestor țări, inclusiv campioana en-titre Sporting Lisabona, se numără printre cele 23 de cluburi cu cei mai mari coeficienți UEFA și vor juca direct în Main Round.

Celelalte 34 echipe debutează în sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor din turul preliminar. Tragerea la sorți pentru ambele runde vor fi efectuate în cadrul aceluiași eveniment.

Echipele care vor intra mâine în urnele pentru turul preliminar, printre care și Imperial WET Miercurea Ciuc, vor fi împărțite în nouă grupe, șapte de câte patru formații și două de câte trei.

Câștigătoarele grupelor turului preliminar se vor califica în Main Round-ul competiției, atunci când vor intra în joc și favoritele.

Meciurile din grupele turului preliminar al Ligii Campionilor la futsal se vor disputa în perioada 27 august – 1 septembrie.

Articol de Adi Dobre