Au fost făcute calcule, au fost luate angajamente, s-au fixat obiective, iar unele echipe au transferat jucători în dorința de a-și îmbunătăți performanțele.

De departe, cea mai activă pe piața transferurilor a fost în această iarnă nou-promovata Imperial WET Miercurea Ciuc, una dintre revelațiile actualului sezon al Ligii I la futsal. Gruparea din Miercurea Ciuc a încheiat anul 2017 pe locul 6.

Ambițiile harghitenilor sunt mari în sezonul de primăvară. O spune Walter Gorbe, omul care construit  această echipă: „Nu am depus încă armele! Obiectivele noastre au rămas aceleași, îndrăznețe, prezența în play-off și în Final Four-ul Cupei României. Tocmai de aceea am decis să aducem în această iarnă câțiva jucători de mare valoare, importanți pentru ceea ce vrem să facem noi aici la Miercurea Ciuc, unii dintre ei buni cunoscători ai futsalului românesc”.

Imperial WET Miercurea Ciuc s-a întărit în pauza competițională cu câțiva jucători care au cucerit titlul în România cu City’US Târgu Mureș. „E vorba despre Nuninho Vially, Paulo Pinto, Mario Duque Velasco și Cesar Ribeiro”, a precizat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe.

Ciucanii au mai transferat un jucător de la formația de primă ligă spaniolă Segovia Futsal, Alvaro, un argentinian cu pașaport italian, Lucio, și un portar, Sanchez, tot din campionatul iberic.

Am renunțat la câțiva jucători care oricum prindeau foarte rar echipa. Aceștia vor evolua pentru divizionara secundă Kereszthegy Remetea. Antrenor a rămas fostul internațional Lorand Szöcs, alături de care am început campionatul. Vrem să construim o echipă puternică la Miercurea Ciuc”, a mai declarat Walter Gorbe.

Imperial WET MIercurea Ciuc va juca în acest week-end în Cupa României. Gruparea harghiteană va da piept, în deplasare, cu Dunărea Călărași, în deplasare. Dacă va trece de Dunărea, Imperial WET va juca în faza următoare a competiției, pe teren propriu, cu CS United Galați, vicecampioana României.

În Liga I, ciucanii vor debuta în 2018 în deplasare, la Reșița, contra echipei Muncitorul, în week-end-ul 24-25 februarie.