Foto: Facebook - Imperial Wet Futsal

Echipa Imperial WET Miercurea Ciuc a cucerit luni, 29 martie, Cupa României la futsal ediția 2020-2021, după ce a dispus în finala competiției de FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-3 (4-2).

Aceasta este prima Cupă a României care merge la Miercurea Ciuc, singurul trofeu intern care îi lipsea echipei Imperial WET. În 2019, gruparea ciucană cucerea titlul de campioană și Supercupa României.

Confruntarea de la Odorheiu Secuiesc a stat sub semnul echilibrului doar în primele zece minute, când, după ce a deschis scorul și a condus cu 2-1, FK Odorheiu Secuiesc a cedat inițiativa și nu a mai putut face față adversarului. Câștigătoare a Cupei României în sezonul trecut, FK Odorheiu Secuiesc cedează astfel trofeul marii rivale din Harghita.

Prezența în finală este considerată însă o performanță notabilă pentru tânăra formație pregătită de Jakab Zoltan, care în semifinale a trecut de Autobergamo Deva cu scorul de 3-2 (0-2).

Imperial WET Miercurea Ciuc este calificată și în finala Ligii I, unde va da piept cu CS United Galați. Ciucanii pot bifa astfel eventul în acest sezon. Primele două meciuri ale finalei vor avea loc la Miercurea Ciuc în zilele de 18 și 19 aprilie. Finala se va putea vedea în direct la PRO X!

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc 3–6 (2–4)

Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Kedei (1, 4), Balázs (38) / Dos Santos (4), Pânzaru (10), Cr. Matei (10), Covaci (13), Uhellinton (25, 25)

FK: Grigoraș – Kedei, Szécsi, Bálint, Balázsi;
Au mai jucat: Gálfi, Kerestély, Sebestyén, Csog, Balázs, Boga, Csomor, Tankó, Miklós Á.
Manager: Jakab Zoltán

Imperial WET: Cârdei – Pânzaru, Cr. Matei, Küsmödi, dos Santos;
Au mai jucat: Uhellinton, Tifán, Iszlai, Biró, Covaci, Lașcu, Duque, Miklós T., Farkas
Antrenor: Cosmin Gherman

Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc – Liviu Chița

Observatori: Gabriel Gherman, Marius Năstasă

 

Articol de Adi Dobre