Spectacol total în acest week-end în confruntarea celor mai bune echipe ale momentului în futsalul românesc, Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați. Duelul dintre formațiile care au luptat cu titlul de campioană pe masă sezonul trecut a fost adjudecat clar de gruparea harghiteană, scor 6-2, la capătul unui meci senzațional.

Meciul găzduit de Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc a contat pentru etapa a 3-a a Ligii I la futsal.

Harghitenii, care au deschis scorul prin internaționalul sârb Stefan Rakic, după șapte minute și jumătate de joc, au condus permanent ostilitățile și nu i-a dat vreo șansă vicecampioanei României.

În ciuda scorului, vicecampioana United Galați a dat o replică pe măsură, contribuind la spectacolul din teren. Elevii lui Florin Ignat au marcat de două ori în poarta harghitenilor și au avut alte câteva oportunități de a înscrie.

A fost un meci extraordinar, între două formații cu un potențial uriaș. Calitatea partidei, dată de valoarea jucătorilor, s-a ridicat la cele mai înalte cote. Sunt mulțumit de cum a arătat echipa noastră, mai ales că săptămâna viitoare mergem la Praga, pentru meciurile din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET.

Campionatul e lung, n-am pierdut decât o bătălie”, au spus, la final, gălățenii.

Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați 6-2 (2-1)
Au marcat: Rakic 7.30, Savio 13.49, Hector 20.44, Fl. Matei 21.49, Hadnagy 29.55, Victor 35.52 / Lașcu 15.57, Petică 34.42

IMPERIAL WET: Victor, Dospinescu – Hector, Alvaro, Fl. Matei, Prsic, Covaci, Cr. Matei, Deco, Pânzaru, Rakic, Szocs, Tanko, Savio
Antrenor: Sito Rivera

UNITED GALAȚI: Grigoraș, Dinicuță, Păduraru – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan
Antrenor: Florin Ignat

Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Daniel Decă (Brăila). Rezervă: Liviu Chița (Pitești). Observator: Bogdan Sorescu (Pitești)

Trei goluri reușite de jucători sub 23 de ani!

Tot în acest week-end s-a jucat partida Futsal Club Dunărea Călărași – FK Odorheiu Secuiesc. Învinsă în prima rundă, pe teren propriu, de campioana Imperial WET, Dunărea a bifat primul succes stagional după ce s-a impus cu 4-2 (1-1).

Meciul nu a fost însă o simplă formalitate pentru trupa lui Marian Șotârcă, harghitenii dându-le mari bătăi de cap gazdelor. La scorul de 2-2, Dunărea a beneficiat de o lovitură de la 6 metri, transformată de César Ribeiro, același jucător aducând liniștea în tabăra gazdelor într-un moment în care echipa lui Mánya Szabolcs evolua cu fly-goalkeeper.

Trei jucători sub 23 de ani au marcat în această partidă, Ovidiu Aramă pentru gazde, Bálint Andor și Tifán Nobert pentru oaspeții de la Odorheiu Secuiesc.

FC Dunărea Călărași – FK Odorheiu Secuiesc 4-2 (1-1)
Au marcat: Alberto Yañez Galan, Aramă Ovidiu, César Ribeiro (de două ori) / Bálint Andor, Tifán Nobert

Liga 1, Etapa a III-a:
Imperial WET Miercurea Ciuc – CS United Galați 6-2 (2-1)
Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-2 (1-1)

marți, 1 octombrie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva

– echipa CFF Clujana Cluj stă în această etapă

Etapa viitoare:

duminică, 6 octombrie
ora 15:00: CFF Clujana Cluj – Informatica Timișoara
ora 18:00: Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași

luni, 7 octombrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc

– echipa CS United Galați stă în această etapă

 

LIGA 2

Etapa a II-a:

Seria I: Fortius 2014 Buzău – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ 6-9 (1-4)

– partida Sporting Dărăbani – ACS Futsal Poli Iași a fost amânată
– echipa Luceafărul Buzău stă în această etapă

Seria a II-a:
CSM Târgu Mureș – Korondy Junior 2017 Corund 7-2 (3-1)
ACS West Deva – Kereszthegy Remetea 10-5 (5-2)

marți, 1 octombrie, ora 18.30
AS Inter Gheorgheni – ACS KSE Târgu Secuiesc

ARTICOL DE ADI DOBRE