Formația de ligă secundă Imperial WET Miercurea Ciuc se numără printre revelațiile actualei ediții a Cupei României la futsal. Harghitenii au eliminat aseară prim-divizionara KSE Târgu Secuiesc, într-un adevărat derby local. Imperial WET s-a impus cu 5-2 (3-1) și s-a calificat astfel în optimile de finală ale Cupei României.

„Echipa a început ca un motor diesel, adică s-a încălzit mai greu! Chiar dacă am întâlnit o echipă de Liga I eram sigur că ne vom califica mai departe. Îmi cunosc foarte bine echipa. Am avut puține emoții. Le-am spus băieților să aibă răbdare și încredere. La 5-1 am introdus în teren și jucătorii cu mai puține apariții în acest sezon. Cel mai mult mă bucură faptul că la meci au asistat aproape 700 de spectatori. Nu am mai avut o asemenea asistență de anul trecut, când tot la un meci din Cupa României, contra celor de la City’US Târgu Mureș, lumea a venit la sala din Miercurea Ciuc în număr mare”, a declarat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

„Nu avem nimic de pierdut”

Ciucanii lui Walter Gorbe vor da piept în faza următoare a competiției cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, una dintre cele mai în formă echipe din futsalul românesc în acest moment. Derby-ul județului Harghita se va disputa la Miercurea Ciuc în week-end-ul 4-5 februarie. „Va fi un meci foarte greu, dar nu avem ce pierde, ci doar de câștigat. Băieții sunt însă motivați pentru o nouă performanță. Avem 7-8 meciuri amicale jucate împotriva celor de la Odorheiu Secuiesc și niciodată nu ne-am făcut de râs. Avem speranțe, mai ales dacă publicul din Miercurea Ciuc va fi alături de noi”, a spus Walter Gorbe.

Imperial WET Miercurea Ciuc e liderul Ligii a II-a. Anul trecut, deși a obținut dreptul de a juca în prima divizie la capătul unui sezon de vis (victorii în toate partidele!), Imperial WET Miercurea Ciuc a refuzat promovarea. „Nu îmi pare rău. Sincer, nu eram pregătiți, am mai spus asta. Să vedem ce va fi în acest sezon”, a explicat Gorbe, care spune că din Liga I a rămas impresionat de CS United Galați. „E cel mai bun exemplu că poți face treabă cu un buget mic. Galațiul are liniște, omogenitate și un antrenor bun”, a mai spus Walter Gorbe.

Programul optimilor de finală

Dunărea Călărași (L1) – Informatica Timișoara (L1)
CSM Politehnica Iași (L1) – Muncitorul Reșița (L1)
CFF Clujana Cluj (L1) – CS United Galați (L1)
Luceafărul Buzău (L2) – Autobergamo Deva (L1)
Șoimii Șimand (L4) – City’US Târgu Mureș (L1)
Pro-Tineret Sighișoara (L2) – Bukovina Vicov (L2)
Colțea 1920 Brașov – Spicom Sfântu Gheorghe (L1)
Imperial Wet Miercurea Ciuc (L2) – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (L1)