Liga I a programat în week-end și la începutul acestei săptămâni meciurile etapei cu numărul 17, penultima a sezonului regular.

Runda a debutat cu marele derby Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva și se încheie marți seară cu partida Futsal Poli Iași – Bukovina Vicov, meci fără implicații majore în ierarhia Ligii I.

Întâmpinat cu un interes uriaș, meciul de la Miercurea Ciuc dintre Imperial WET și Autobergamo Deva s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

La două săptămâni de la derby-ul din sferturile de finală ale Cupei României de la Deva, când Autobergamo s-a impus la loviturile de departajare în fața ciucanilor, Imperial WET și-a luat revanșa.

Harghitenii s-au impus cu 4-2. Prima repriză a fost una extraordinară, demnă de un meci de Liga Campionilor. „A fost una dintre cele mai bune reprize pe care le-am jucat vreodată”, a declarat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe, finanțatorul formației Imperial WET.

După primele 20 de minute, gazdele conduceau cu 3-0, prin golurile marcate de Cristi Matei, Stefan Rakić și László Szőcs. La reluare, ciucanii au dus scorul la un neverosimil 4-0, după golul ucraineanului Dmitri Bondar.

Autobergamo Deva a scos portarul încă de la scorul de 3-0 pentru gazde, dar nu a reușit să întoarcă soarta meciului, ciucanii gestionând excelent partida și câștigând meritat. A fost primul succes al echipei Imperial WET Miercurea Ciuc în fața formației Autobergamo Deva. Pentru Autobergamo au marcat Attila Biro și Noe Pardo, ultimul din lovitură de la 10 metri.

În urma acestei victorii, Imperial WET a urcat, în premieră, pe primul loc al clasamentului.

CS United Galați a profitat de înfrângerea echipei din Deva și a trecut pe locul doi! Trupa pregătită de Florin Ignat s-a impus duminică în deplasarea de la Buzău, 2-1 cu nou-promovata SCM Gloria.

Tot duminică, la Cluj, gazdele de la Clujana și juniorii Informaticii Timișoara, proaspăt câștigători ai Cupei României, au încheiat la egalitate, scor 5-5, la capătul unui meci spectaculos.

Luni, la Călărași, într-un alt meci interesant al etapei, Dunărea și FK odorheiu Secuiesc au oferit o partidă dramatică, tranșată în favoarea sa de formația gazdă cu un gol marcat în penultimul minut de joc, consolidându-și astfel locul patru.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, Imperial WET Miercurea Ciuc e lider, gruparea harghiteană fiind urmată, în oridine, de CS United Galați și Autobergamo Deva.
În ultima rundă Imperial WET va evolua la Odorheiu Secuiesc, United pe teren propriu cu Dunărea, în timp ce Autobergamo va primi vizita formației Futsal Poli Iași.

Rezultatele etapei a 17-a:
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 4-2
SCM Gloria Buzău – CS United Galaţi 1-2
CFF Clujana Cluj – Informatica Timișoara 5-5
Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-2

Marți, 12 martie
Futsal Poli Iași – Bukovina Vicov (ora 17:30)

Clasament: 1. Imperial 40p; 2. United 40p; 3. Deva 39p; 4. Dunărea 33p; 5. Informatica 28p; 6. Odorheiu Secuiesc 27p; 7. Poli 13p; 8. Gloria 13p; 9. Bukovina 3p; 10. Clujana 4p

Etapa viitoare, a 18-a, ultima din sezonul regular (23 martie):

Informatica Timișoara – SCM Gloria Buzău
CS United Galaţi – Futsal Club Dunărea Călărași
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc
Autobergamo Deva – Futsal Poli Iași
Bukovina Vicov – CFF Clujana Cluj

În acest week-end, la Călărași, e programat Final Four-ul Cupei României. Iată programul:

sâmbătă, 16 martie
ora 16:30: CSM Târgu Mureș – CS United Galaţi
ora 19:00: Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași

Învingătoarele se vor confrunta a doua zi, tot la Călărași, cu trofeul pe masă!

Articol de Adi Dobre