Liga I la futsal a fost în ultima săptămână o adevărată cursă de anduranță pentru cele mai multe dintre echipe. Campioana Imperial WET Miercurea Ciuc a încheiat perfect în acest week-end provocarea celor trei meciuri disputate în decurs de doar șase zile și conduce autoritar competiția internă.

Trupa pregătită de Cosmin Gherman a trecut, pe rând, de Clujana Cluj (scor 18-0), Informatica Timișoara (scor 4-2) și de Dunărea Călărași (5-2). Meciul cu Informatica și derby-ul cu Dunărea s-au disputat la Odorheiu Secuiesc, acolo unde campioana s-a mutat după ce Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc a intrat în renovare.

„Șapte victorii din tot atâtea partide în acest sezon și primul loc în clasamentul Ligii I reprezintă răsplata pentru munca depusă de jucători, de conducerea tehnică, de toți cei care sunt lângă echipă. În ciuda faptului că suntem neînvinși și că, iată, de două meciuri, suntem obligați să jucăm pe teren neutru meciurile considerate pe teren propriu, cred că putem mai mult”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc. După cele trei confruntări, gruparea harghiteană va sta etapa viitoare, dar e deja cu gândul la superconfruntarea din runda a X-a, din deplasare, cu CS United Galați!

Vicecampioana ultimelor trei ediții de campionat, CS United Galați, a trecut peste semieșecul, 4-4, de la Deva și în ultimele două runde și-a învins la scor adversarele. A fost mai întâi victoria, 18-1, cu CFF Clujana Cluj, de vineri, 8 noiembrie, de pe teren propriu, urmată de cea în fața echipei Informatica Timișoara, luni, 11 noiembrie, din epilogul etapei a VIII-a, meci disputat, tot la Galați. Trupa pregătită de Florin Ignat nu i-a dat vreo șansă fostei campioane a României, de care a trecut cu un neverosimi 8-0!

„Vă spun sincer că mi-a fost teamă de meciul cu Informatica, deși așteptam ca băieții să se revanșeze după remiza de la Deva. Cu atât mai mult nu mă așteptam la un asemenea scor. Ce s-a întâmplat? Chestiune de atitudine, ceea ce ne-a lipsit la Deva. Mă bucură prestația lui Octavian Cireș, autor a trei goluri în această partidă. Am vorbit cu el înainte de meci și îi spuneam ce așteptări am. Cireș rămâne în continuare unul dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre și ai Ligii I. Nu trebuie să facem sărbătoare după această victorie, pentru că urmează două etape foarte grele. Vom întâlni, în ordine, Dunărea Călărași, în deplasare, și liderul Imperial WET, acasă”, a declarat Florin Ignat, tehnicianul echipei gălățene. Pentru prima oară în acest sezon, Ignat nu a mai rezistat pe margine și a intrat la joc. „M-am pregătit foarte bine în ultima perioadă și am ajuns la concluzia că încă mai pot juca, încă mai pot fi util echipei și din teren”, a explicat Florin Ignat.

Înfrângerea de la Galați, caracterizată de oficialii bănățeni ca fiind „cea mai dezastruoasă performanță din istoria Informaticii” a dus la demiterea antrenorului Vitor Hugo Costa. Tehnicianul, care a stat și pe banca echipei United Galați, sosise la Timișoara în vară.

Tot în acest week-end, în care Autobergamo Deva nu a jucat, FK Odorheiu Secuiesc a tranșat în favoarea sa derby-ul codașelor. Harghitenii au trecut la scor, pe teren propriu, de CFF Clujana Cluj, 12-1, acesta fiind abia al doilea succes stagional. Clujenii au bifat la Odorheiu Secuiesc a șaptea înfrângere din tot atâtea partide în acest sezon.

Etapa a VIII-a:
Imperial WET Miercurea Ciuc – Futsal Club Dunărea Călărași 5-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 12-1
CS United Galați – Informatica Timișoara 8-0

– Autobergamo Deva a stat în această rundă

Etapa viitoare, a IX-a:
duminică, 17 noiembrie, ora 15:00
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

luni, 18 noiembrie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
Futsal Club Dunărea Călărași – CS United Galați

Articol de Adi Dobre