Echipa de futsal a CSMS Iaşi s-a calificat miercuri în semifinalele Cupei României după ce s-a impus în deplasare, pe terenul formaţiei Colţea Braşov, cu un categoric 9-1 (2-0). Golurile echipei ieşene pregătite de Nelu Stancea au fost marcate de Victor Mandea (3), Radu Guţu (2), Valentin Pricop (2), Radu Pisică (1) şi Mario Şchiopu (1).

Team-managerul echipei ieşene, Ionel Popa, fost arbitru asistent FIFA, a declarat că ia în calcul depunerea candidaturii pentru organizarea la Iaşi a turneului Final-Four al competiţiei.

Suntem bucuroşi pentru această calificare. A fost un meci tipic de cupă, pe care băieţii noştri l-au tratat cu seriozitate şi l-au câştigat fără probleme. Suntem în semifinale şi vom face tot posibilul pentru a ajunge în finală şi să o câştigăm. Vrem să organizăm turneul Final Four la Iaşi, analizăm această posibilitate. Ne dorim ca publicul ieşean să aibă parte de un astfel de eveniment. În urmă cu trei ani am ratat de puţin trofeul, sperăm să reuşim minunea acum. Vor fi echipe foarte puternice în turneul final, dar la acest nivel orice se poate întâmpla”, a declarat Ionel Popa, team-managerul echipei ieşene.

Ieri, s-a mai disputat încă un meci din “sferturile” competiției. Autobergamo Deva și Dunărea Călărași au oferit un spectacol pe cinste. Gazdele au condus cu 2-1, apoi Dunărea a trecut la conducere, 3-2, scor care s-a menținut până cu cinci minute înainte de final. Deținătoarea trofeului, Autobergamo Deva, a avut însă un final perfect și a închis tabela la 6-3, într-o partidă în care “MVP” a fost internaționalul Cristi Matei, autor a trei goluri.
“Meciul a fost frumos pentru spectatori, nu pentru noi, care am suferit”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva. “E important că ducem mai departe lupta pentru apărarea trofeului cucerit anul trecut. Am întâlnit un adversar foarte tare. Dacă Dunărea avea aceeași echipă de la începutul sezonului, se bătea cu siguranță la titlu”, a mai spus Ignat.Programul sferturilor de finală:

IERI

Autobergamo Deva – Dunărea Călărași 6-3

Colțea 1920 Brașov – CSMS Iași 1-9AZI

ora 14.30 Concordia Chiajna – United Galați

ora 17.00 Imperial Wet Miercurea Ciuc (Liga 2) – City’Us Târgu Mureș

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)
ADI DOBRE