CS United Galați, campioana României, și-a aflat astăzi adevrsarele din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial.

Gălățenii, care vor găzdui meciurile Grupei a 4-a, vor primi vizita a trei nume sonore din futsalul european și mondial. Este vorba despre Sport Lisboa e Benfica (Portugalia), MFC Prodexim Kherson (Ucraina) și Haladás VSE Futsal Club (Ungaria).

Meciurile se vor disputa în perioada 25-30 octombrie la Sala Sporturilor Dunărea din Galați.

„Mă bucur că vom aduce la Galați unele dintre cele mai bune echipe din futsalul mondial. Toate trei sunt în acest moment în primele 12 echipe ale Europei. Unii pot spune că am avut ghinion, dar eu cred că trebuie să ne bucurăm de faptul că ne aflăm într-o companie atât de selectă. Mă bucur pentru băieți, că își vor măsura forțele cu jucători de superclasă, mă bucur pentru publicul gălățean că va vedea pe viu meciuri de top”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Multiplă campioană a Portugaliei, Sport Lisboa e Benfica reprezintă unul dintre cele mai respectate nume din futsalul european și mondial. Gruparea lusitană a cucerit UEFA Futsal Champions League în 2010 (3-2 după prelungiri cu Inter Movistar) și a pierdut o  în 2004 (1-4 și 4-3 cu Inter Movistar). În ultimul sezon al Ligii Campionilor, Benfica a fost prezentă în Final Four-ul competiției. După ce a pierdut la mare luptă în semifinale (4-5 după prelungiri cu FC Barcelona), Benfica s-a revanșat în finala mică, unde a trecut fără drept de apel, scor 5-2, de francezii de la ACCS Futsal Club Paris VA 92.

MFC Prodexim Kherson este formația care a făcut legea în ultimii ani în campionatul Ucrainei. Având în componență câțiva jucători brazilieni, MFC Prodexim Kherson este un adversar de temut.

Haladás VSE Futsal Club este reprezentanta unui futsal, cel maghiar, aflat în ascensiune în ultimii ani. După un deceniu în prima ligă din Ungaria, Haladás a reușit să cucerească titlul!

ARTICOL DE ADI DOBRE