Etapa a IX-a a Ligii I la fotbal s-a încheiat marți seară, 13 noiembrie, la Buzău, odată cu meciul dintre nou-promovata SCM Gloria Buzău și campioana Informatica Timișoara, confruntare câștigată fără mari probleme de gruparea bănățeană.

Runda a început însă la Cluj, acolo unde s-au aflat față în față singurele formații fără puncte în acest sezon. Aflată în premieră pe prima scenă a futsalului românesc, Bukovina Vicov a mai bifat o premieră, una istorică: primul succes și primele puncte în Liga I!

Cu Adrian Moț în continuare antrenor-interimar după despărțirea de Luis Fonseca Cilleros, Autobergamo și-a trecut în cont o nouă victorie, a doua consecutivă. După victoria cu Imperial WET Miercurea Ciuc din runda precedentă, Autobergamo a câștigat la Iași.

Etapa a IX-a a fost dominată de derby-urile de la Călărași și Miercurea Ciuc. Futsal Club Dunărea Călărași și CS United Galaţi au oferit un spectacol de zile mari, într-o partidă în care s-au marcat nouă goluri. Dunărea, echipa antrenorului-jucător Marian Șotârcă, venea după două remize de coșmar, 3-3, acasă cu Autobergamo și în deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc, în care a condus de fiecare dată cu 3-0!

A urmat în aceeași zi derby-ul județului Harghita, confruntarea dintre rivalii de la Imperial WET Miercurea Ciuc și cei de la FK Odorheiu Secuiesc. Partida disputată în Sala Sporturilor „Erőss Zsolt” din Miercurea Ciuc, aproape plină, a fost una dintre cele mai frumoase partide disputate în acest sezon.

Ciucanii au început tare jocul și au deschis scorul prin Florin Matei, în minutul 6. Două minute mai târziu, la capătul unei faze de senzație, oaspeții au egalat prin Szabolcs Manya. A fost singurul moment de echlibru pe tabelă. Formația gazdă, pregătită de Cosmin Gherman, a condus cu 4-1, dar la pauză s-a intrat cu 4-2. În ciuda faptului că Jakab Zoltan, tehnicianul echipei FK Odorheiu Secuiesc, a scos portarul aproape la fiecare atac al formației sale, oaspeții nu au reușit să întoarcă soarta partidei. „A fost una dintre cele mai sportive partide pe care le-am văzut în ultima vreme. Să tot ai asemenea meciuri”, a declarat la final Bogdan Sorescu, cel mai valoros arbitru român din toate timpurile și unul dintre cei mai buni din lume în ultimii ani. Bogdan Sorescu a fost observator la Miercurea Ciuc, piteșteanul încheindu-și cariera de arbitru în această vară!

Rezultatele etapei a IX-a:

CFF Clujana Cluj – Bukovina Vicov 2-5
Futsal Poli Iași – Autobergamo Deva 1-3
Futsal Club Dunărea Călărași – CS United Galaţi 4-5
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 8-4
SCM Gloria Buzău – Informatica Timișoara 1-8

Clasament: 1. United Galați 22p; 2. Autobergamo Deva 20p; 3. Informatica Timișoara 20p; 4. Dunărea Călărași 17p; 5. Imperial Wet 16p; 6. FK Odorheiu Secuiesc 14p; 7. IPoli Iași 9p; 8. SCM Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana 0p

Etapa viitoare, a X-a:

sâmbătă, 17 noiembrie

ora 13:00: Informatica Timișoara – Bukovina Vicov
ora 16:00: Futsal Club Dunărea Călărași – SCM Gloria Buzău
ora 18:00: Imperial Wet Miercurea Ciuc – CS United Galaţi

duminică 18 noiembrie, ora 15:00
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

luni, 19 noiembrie, ora 20:00
Futsal Poli Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

 

A