Informatica Timișoara și CS United Galați se confruntă luni, 16 mai, de la ora 19.00, în cea de-a doua partidă a duelului din semifinalele Ligii Naționale la futsal. În prima confruntare, la Galați, United a furnizat o uriașă surpriză după ce a învins cu 3-0 liderul sezonului regulat. United mai are astfel nevoie de o victorie și va juca marea finală!

Gălățenii au plecat spre Timișoara încă de sâmbătă și, după o noapte petrecută la Deva, azi au ajuns la Buziaș, unde și-au stabilit cartierul general. United nu va putea conta mâine pe serviciile a doi dintre cei mai buni oameni ai săi, Cojoc și Burdujel, eliminați în meciul de la Galați.

„Pentru noi, imposibilul nu există!”

United Galați e pregătită să dea lovitura pe Bega, deși avantajul terenului propriu pentru Informatica e unul de luat în seamă. „Nu avem nimic de pierdut. Plăcerea de a juca și dorința de a accede în finală sunt de partea noastră. Avem prima șansă! Știu, sună ciudat, dar așa e! Știm că Timișoara are un lot de clasă mondială, dar noi avem de partea noastră spiritul de echipă. Pentru noi, imposibilul nu există! Am dovedit asta în prima confruntare”, susține Asandei.

United nu va avea susținători la Timițoara. „Distanța e prea mare. Dar, dacă ne vom califica în finală, cu siguranță suporterii ne vor urma în deplasare”, a punctat David Asandei.

„Nu au nicio șansă!”

Informatica Timișoara e pregătită să întoarcă soarta semifinalei după eșecul de la Galați. Liderul sezonului regular are avantajul că va juca ambele partide care vor urma pe teren propriu. Internaționalul Gabriel Dobre, unul dintre cei mai valoroși jucători din lotul bănățenilor, spune că Informatica a învățat din înfrângerea din primul joc. „Va fi greu, asta e clar, dar mâine vom duce confruntarea în meciul trei. Abordăm meciul altfel decât la Galați. Și acolo am dominat jocul, dar nu a fost decisiv. Am tras învățămintele necesare și, după părerea mea, gălățenii nu au nicio șansă mâine! Au echipă bună, dar le lipsesc doi jucători de bază, eliminați în primul meci”, a declarat Gabriel Dobre.

În cazul unui succes al Timișoarei în partida de mâine, duelul va programa marți, tot pe malurile Begăi, cea de-a treia confruntare, decisivă, dintre Informatica și United Galați.

În cea de-a doua semifinală, miercuri (ora 19.15), la Târgu Mureș, se întâlnesc City’US și Autobergamo Deva, două dintre cele mai bune echipe din futsalul românesc în ultimii ani. În prima partidă, la Deva, Autobergamo s-a impus la capătul unui meci dramatic cu scorul de 7-6. Întâlnirea a avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare.