Informatica Timișoara și CS United Galați se confruntă astăzi, sâmbătă, 25 august, în Supercupa României, partidă care dă startul noului sezon în futsalul românesc.

Meciul dintre Informatica și CS United se va juca de la ora 18.00 la Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara și va fi transmis LIVE pe pagina de facebook Futsal România și canalul de Youtube Futsal România. 

Meciul din Supercupă va fi reeditarea finalei campionatului din sezonul trecut, dispută câștigată de Informatica Timișoara, scor 3-0 la general. Ambele tabere vor să înceapă cu dreptul noul sezon, meciul de astăzi anunțându-se a fi unul spectaculos.

Șansele sunt egale. Într-o asemenea confruntare oricine poate învinge. Cert e că va fi un meci foarte foarte tare”, spun cei doi antrenori, Robert Lupu și Florin Ignat, doi dintre cei componenții generației de aur a futsalului românesc. Lupu a cucerit anul trecut cu Informatica tot, Supercupa, Cupa României și titlul! Florin Ignat se va afla la primul examen ca antrenor al echipei United. Ignat s-a întors în această vară în orașul natal, după ce în ultimii ani a fost și antrenor și jucător la Autobergamo Deva.

Supercupa României de la Sighișoara va fi ultima pentru arbitrul principal de astăzi, Gabriel Gherman. În vârstă de 47 de ani, Gabriel Gherman își va încheia cariera de arbitru în decembrie. 11 finale de Cupa României, 7 Supercupe are în palmares Gherman, care a fost unul dintre pionierii futsalului românesc. „Sunt încă de la începutul futsalului în România! Am crescut odată cu el. Și acum îmi amintesc prima finală de Cupa României la care am fost arbirtu! Era o confruntare între Odorheiu Secuiesc și CIP Deva, câștigată de cei de la Deva cu 6-4. A fost un meci foarte spectaculos”, a spus, pentru www.frf.ro, Gabriel Gherman.

La ultima Supercupă din carieră, Gherman îl va avea alături pe Ovidiu Curta din Târgu Mureș. Arbitru de rezervă va fi azi la Sighișoara Constantin Romulus Pop, din Târgu Mureș. Observatori ai Supercupei de la Sighișoara vor fi Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc) și Radu Petre (Bucureşti).

 

Articol de Adi Dobre