Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a găzduit ieri, sâmbătă, 20 aprilie, confruntarea dintre FK Odorheiu Secuiesc și CS United Galați. Reeditarea finalei Ligii 1 Futsal Fortuna de anul trecut a contat pentru etapa a 4-a a play-off-ului.

Meciul, unul de orgoliu pentru gazde, era foarte important pentru gălățeni. Cu un succes în Harghita, CS United și-ar fi asigurat calificarea în finala campionatului de pe primul loc al clasamentului.

La capătul unui meci echilibrat și spectaculos, trupa pregătită de Florin Ignat și-a atins obiectivul. Fără Florin Ignat și Daniel Araujo – ambii suspendați, dar în poartă cu Petrișor Toniță – revenit după o accidentare, United s-a impus cu 2-1 și e prima finalistă a sezonului 2023-2024!

Vlăduț Dudău a deschis scorul în minutul 6, după care, în ciuda ocaziilor la ambele porți, tabela a rămas neschimbată până în ultimele zece secunde ale partidei! Iulian Cojocaru a majorat scorul pentru United într-un moment în care FK Odorheiu Secuiesc juca „5 contra 4”, pentru ca imediat Hadnagy să reducă din diferență.

Pentru echipa condusă de Jakab Zoltán, înfrângerea de aseară a fost a patra din tot atâtea partide disputate în acest play-off.

În această seară, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor din Deva este programată super-confruntarea dintre CSM Deva și CFR Timișoara. Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, CFR Timișoara are un punct avans față de marea sa rivală. Cele două echipe s-au confruntat la începutul lunii în finala Cupei României. Meciul, jucat la Timișoara, a fost câștigat de CSM Deva!

Etapa a 4-a, play-off

Sâmbătă, 20 aprilie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați 1-2 (0-1), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Hadnagy (40) / Dudău (6), Cojocaru (40)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni)

Rezervă: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni)

Observator arbitri: Mititel Marius (Bucureşti)

Duminică, 21 aprilie

Ora 18:30

  • CSM Deva – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor – Deva

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Pentek Laurențiu (Oradea)

Rezervă: Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Observator arbitri: Ivănescu Marian (București)

Clasament: 1. United 58p; 2.CFR 1933 49, 3. CSM Deva 48p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Tot în acest weekend sunt programate două meciuri din play-out-ul Ligii 1 Futsal Fortuna. Runda se va încheia luni, la Șimand!

Etapa a 4-a, play-out

Duminică, 21 aprilie

Ora 17:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM Târgu Mureș

Ora 18:00

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CS Luceăfărul Buzău

Luni, 22 aprilie

Ora 17:30

  • ACS Șoimii Șimand – ACS West Deva

Clasament: 1. Sepsi SIC 40p; 2. Mausoleul Mărăşeşti 25p; 3. CSM Târgu Mureș 18p; 4. Luceafărul Buzău 18p, 5. West Deva 12p, 6. Șoimii Șimand 9p

Articol de Adi Dobre