CS United Galați, campioana României, începe mâine la Rogatec, Slovenia, o nouă aventură în UEFA Futsal Champions League, cea mai prestigioasă competiție din futsalul mondial la nivel de cluburi.

Aflați la cea de-a patra prezență consecuitivă în Liga Campionilor, gălățenii vor da piept în Grupa a 4-a a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League cu formațiile Étoile Lavalloise (Franța), Benfica Lisabona și FK Dobovec – gazda Grupei a 4-a.

Campioana României a ajuns luni în Slovenia, după un drum lung și obositor. Cu toate acestea, elevii lui Florin Ignat sunt optimiști înaintea debutului în noul sezon al Ligii Campionilor. Primele trei clasate din Grupa a 4-a se vor califica în Elite Round, ultima „stație” înainte de Final Four-ul competiției.

Iată lotul deplasat de CS United Galați în Slovenia:

 • Portari: Alin Cârdei, Petrișor Toniță
 • Jucători de câmp: Alan Felipe Sasse, Vlăduț Dudău, Iulian Cojocaru, Andrei Crăciun, Robert Crișan, Daniel Araujo, John Deiby Pamplona, Matei Boșneagă
 • Antrenor-jucător: Florin Ignat
 • Antrenor secund: Viorel Cojoc
 • Delegat: Alexandru Tănăsilă
 • Președinte: Cristian Ștefu

Campioana României va disputa primul meci mâine, miercuri, 25 octombrie. Adversară îi va fi formația gazdă FK Dobovec, de șase ori campioană a Sloveniei, ultimii trei ani consecutiv. În cele șase prezențe în Liga Campionilor – 2015-16, 2018-19, 2019-20, 2020-21, 2021-22, 2022-23 – FK Dobovec a depășit de fiecare dată faza Main Round-ului. Mai mult, în ediția 2020-21, campioana Sloveniei a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut în fața Barcelonei, cea care avea să piardă la mare luptă, scor 3-4, finala cu Sporting Lisabona.

Petrișor Toniță: „Cred că ar trebui să fim mai apreciați pentru tot efortul nostru”

„Începem o nouă aventură europeană motivați să trecem mai departe indiferent de adversari. Liga Campionilor este o competiție la care orice jucător de futsal își dorește să participe. Cea mai importantă competiție la nivelul cluburilor. Cred că United face o treabă excelentă punând pe harta Ligii Campionilor orașul Galați și futsalul românesc. Cred că ar trebui să fim mai apreciați pentru tot efortul nostru. Care e cea mai frumoasă amintire din Liga Campionilor?! Victoria cu Haladás obținută în fața suporterilor noștri, anul trecut, succes ce ne-a dus în Elite Round”, a spus Petrișor Toniță, goalkeeper-ul campioanei și al naționalei României.

Alin Cârdei: „Liga Campionilor înseamnă satisfacție, emoție și amintiri de neuitat!”

„Rivalul” lui Petrișor Toniță, tânărul Alin Cârdei, fostul portar al naționalei U19 a României, campion cu Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați, e la fel de încântat de o nouă experiență în Liga Campionilor.

Alin Cârdei: „Experiența europeană este cu adevărat specială! În primul rând trebuie să trăim fiecare moment cu bucurie, să ne bucurăm că jucăm la cel mai înalt nivel al fotbalului de sală și să o facem cu mândrie pentru că ne reprezentăm țara! Fără îndoială că suntem văzuți ca echipa cu șansele cele mai mici de calificare, acest lucru nu poate decât să ne facă să ne respectăm adversarii, lucru care consider că ne-a adus doar avantaje de-a lungul timpului, cum ar fi calificarea de anul trecut în Elită, unde am făcut parte de asemenea dintr-o grupă foarte grea. Eu cred în echipa mea! Liga Campionilor înseamnă satisfacție, emoție și amintiri de neuitat! De la deplasările lungi, la atmosferă, meciurile și adversarii, printre cei mai buni din lume, toate lucrurile astea sunt visul oricărui sportiv. Reprezentăm Galațiul și România pentru al patrulea an consecutiv în Europa, iar prezența noastră acolo aduce o imagine bună orașului, sportului din România și futsalului românesc. Ne vom da toată silința să îi facem pe cei de acasă fericiți! Personal, cel mai frumos moment legat de Liga Campionilor l-a reprezentat meciul împotriva Barcelonei din Elite Round-ul sezonului precedent! Să mă aflu pe parchet în fața unor jucători precum Ferrao, Dyego sau Didac m-a emoționat cu adevărat, la cel mai bun mod posibil, e ceva unic!”

Iată programul Grupei a 4-a – „Sport Hall”, Podčetrtek:

Ziua 1, miercuri, 25 octombrie

Ora 18:30

 • Benfica – Étoile Lavalloise

Arbitri: Grigori Ošomkov (Estonia), Ingus Puriņš (Letonia); Ozan Soykan (Turcia)

Timekeeper: Azra Ahmetovic (Slovenia)

Delegat UEFA: Maryna Kyryliuk (Ucraina)

Observator arbitri: Oleg Ivanov (Ucraina)

Ora 21:00

 • UNITED GALAȚI – FK Dobovec

Arbitri: Yiangos Yiangou (Cipru), Ozan Soykan (Turcia); Ingus Puriņš (Letonia)

Timekeeper: Azra Ahmetovic (Slovenia)

Delegat UEFA: Maryna Kyryliuk (Ucraina)

Observator arbitri: Oleg Ivanov (Ucraina)

Ziua 2, joi, 26 octombrie

Ora 18:30

 • UNITED GALAȚI – Benfica

Ora 21:00

 • FK Dobovec – Étoile Lavalloise

Ziua 3, sâmbătă, 28 octombrie

Ora 18:30

 • Étoile Lavalloise – UNITED GALAȚI

Ora 21:00

 • FK Dobovec – Benfica

Partidele Grupei a 4-a a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League se vor disputa la „Sala Sporturilor” din apropiere de Podčetrtek, locație aflată la aproximativ 16 kilometri de Rogatec. Sala se află chiar pe drumul principal spre Podčetrtek, lângă stațiunea balneară Terme Olimia. Inaugurată în 2010, stabilimentul are un design futurist.

Articol de Adi Dobre