Moment istoric în Liga 1 Futsal Fortuna ieri la Șimand, în județul Arad! Micuța echipă ACS Șoimii Șimand a învins formația CSM Târgu Mureș, scor 5-4, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a.

Arădenii au bifat astfel primele puncte și primul succes la primul lor sezon pe prima scenă a futsalului românesc! Cu o echipă formată din jucători localnici, mulți dintre ei tineri și foarte tineri, născuți în anii 2005, 2006 și chiar 2007, ACS Șoimii Șimand pornea cu șansa a doua în jocul împotriva campioanei ligii secunde din sezonul trecut, CSM Târgu Mureș – formată și ea din mulți jucători tineri!

„Voiam să arătăm tuturor că putem face față în Liga 1”

Succesul de ieri a declanșat un entuziasm de nedescris la Șimand. „E o bucurie extraordinară, care vine ca o răsplată a muncii noastre, a încrederii pe care o avem în noi. Așteptam acest moment, pentru că voiam să arătăm tuturor că putem face față în Liga 1. Avem o echipă foarte tânără, fără experiență, iar obiectivul nostru a fost de la început acela de a pune în contabilitate puncte”, a spus Daniel Mărcuș, antrenorul-jucător al Șoimilor.

În vârstă de 44 de ani, Daniel Mărcuș este „arhitectul” echipei din Șimand. Profesor la Școala Gimnazială din Șimand, Mărcuș îl are alături pe Dumitru Buruiană, 49 de ani, care este de asemenea antrenor-jucător.

„Jucătorii sunt formați de noi, aici, la Șimand. Pe mulți îi cunoaștem încă de când erau la grădiniță! Au crescut împreună, frumos, echipa mare fiind în linii mari aceeași de la U19. Ieri ne-am băgat și noi la joc pentru că încă din prima repriză s-a accidentat cel mai bun jucător, Andrei Cordoș, fost internațional U19, iar Florian Albu a trebuit să plece la pauză! Mulți dintre băieți au făcut duminică cel mai bun meci al lor de când joacă futsal. În poartă, Florin Năstase, născut în 2006, a făcut minuni! Rezerva sa, Darius Galeancu, născut în 2007, a fost nevoit să joace în câmp și a fost jucătorul care a stat cel mai mult pe parchet, a bifat cele mai multe minute! Claudiu Ujoc, cel care e căpitan, a făcut și el un meci foarte bun. Toți copiii au jucat extraord. Sunt mândru de ei”, a spus Daniel Mărcuș.

În urma acestui rezultat, CSM Târgu Mureș rămâne singura echipă fără punct contabilizat în acest sezon.

ACS West Deva – Mausoleul Mărășești va fi în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv!

Etapa a 6-a a Ligii 1 Futsal Fortuna va continua astăzi, luni, 30 octombrie, cu două dueluri, ambele găzduite de Sala Sporturilor din Deva.

În prima confruntare, de la ora 17:00, ACS West Deva va da piept cu Mausoleul Mărășești. Moralul este unul foarte bun în cele două tabere după victoriile din runda precedentă.

West Deva vine după succesul în deplasare în fața formației CSM Târgu Mureș, scor 8-3. A fost a doua victorie a hunedorenilor în actuala stagiune.

Și pentru nou promovata Mausoleul Mărășești victoria din etapa trecută, 4-3 acasă cu Luceafărul Buzău, a fost cea cu numărul doi în acest sezon!

United Galați și-a încheiat aventura europeană

În cea de-a doua partidă găzduită de Sala Sporturilor din Deva se vor confrunta CSM Deva și CFR Timișoara. Meciul se anunță unul foarte interesant. Gazdele vin după victoria de la Sfântu Gheorghe, 2-0 cu Sepsi SIC, care a pus capăt seriei de două egaluri consecutive, ambele pe teren propriu, 4-4 cu United Galați și 3-3 cu FK Odorheiu Secuiesc.

Adversara echipei hunedorene este însă singura echipă cu maximum de puncte după cinci etape! Bănățenii nu au întâlnit însă până acum nicio forță a campionatului, acesta fiind primul examen important pentru echipa pregătită de Robert Lupu.

Runda se va încheia mâine, marți, 31 octombrie, cu ultimele două partide.

La Galați, CS United va primi vizita echipei Luceafărul Buzău. Gălățenii și-au încheiat în acest weekend aventura în UEFA Futsal Champions League.

Epilogul etapei va avea ca protagoniste echipele FK Odorheiu Secuiesc și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Programul etapei a 6-a:

Duminică, 29 octombrie

  • ACS Șoimii Șimand – CSM Târgu Mureș 5-4 (3-2), Sala Sporturilor – Șimand

Au marcat: Alin Ciornei (11, 30), Claudiu Ujoc (14), Laurențiu Eugen Onaca (19), Paul Ujoc (23) / Barbocz Norbert (12), Chertes Patrick (16), Zsolt Butiurcă (28), Nagy Norbert (33)

ȘOIMII: Florin Năstase – Claudiu Ujoc, Andrei Cordoș, Alin Ciornei, Paul Ujoc; Darius Galeancu, Florian Albu, Dumitru Buruiană, Eugen Laurențiu Onaca, Raul Tomuță, Andrei Sechel, Andrei Trif, Andrei Nădăban

Antrenor: Daniel Mărcuș

CSM: Mihai Tătar – Nagy Robert, Paliștan Robert, Barbocz Norbert, Cherteș Patrick; Butiurcă Zsolt, Cristian Nicola, Ordogh Attila, Laposi Robert, Laurențiu Săbăduș, Eduard Varga, Ciprian Mireștean

Antrenor: Cosmin Gherman

Arbitri: Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara), Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Anca Florin Daniel (Deva)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

Luni, 30 octombrie

Ora 17:00

  • ACS West Deva – ACS Mausoleul Mărășești

Ora 20:00

  • CSM Deva – CSF CFR 1933 Timișoara

Marți, 31 octombrie

Ora 16:00

  • CS United Galați – CS Luceafărul Buzău

Ora 19:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Clasament: 1. CFR Timișoara 15p; 2. Sepsi SIC 12p; 3. CSM Deva 11p; 4. United Galați 10p (patru meciuri disputate); 5. Odorheiu Secuiesc 7p (patru meciuri disputate); 6. Mausoleul Mărășești 6p; 7. West Deva 6; 8. Luceafărul 3p; 9. Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p;

Articol de Adi Dobre