Clubul Sepsi-SIC va avea echipă de futsal. Oficialii grupării din Sfântu Gheorghe anunță că Szabolcs Mánya va fi antrenor-jucător al noii formații, iar lotul se va baza, în mare măsură, pe fotbaliști din județul Covasna.

Szabolcs Mánya este component de bază al echipei naționale de futsal, fiind totodată membru al staff-ului tehnic condus de selecționerul Endre Kacso. În vârstă de 34 de ani, Mánya se întoarce, astfel, acasă, după ce în urmă cu mai mulți ani a evoluat pentru fosta echipă din Sfântu Gheorghe, Sepsi Futsal Spicom.

În țară, jucătorul a mai îmbrăcat tricoul formațiilor FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, iar în ultimele trei sezoane a jucat pentru formația maghiară ScoreGoal Kecskemét.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe este cunoscută pentru echipa de baschet feminin, campioana ultimelor șapte ediții ale Ligii Naționale, iar în ultimii ani și-a făcut simțită prezența și în campionatele U17 și U19 de handbal, urmând ca din această toamnă să evolueze și la senioare, în Divizia A (liga a doua).

„Pe lângă baschet, handbal, lupte, tenis de masă și ciclism, va fi înființată o echipă de futsal. Ne bucurăm foarte mult că Mánya Szabolcs se întoarce acasă și va ajuta viitoarea noastră formație ca antrenor-jucător. Bazându-ne pe jucători din județul Covasna, scopul clubului este de a pune din nou orașul nostru pe harta futsalului românesc, acolo unde am obținut rezultate bune timp de ani de zile. Vom anunța mai multe știri despre noul proiect în perioada următoare”, au transmis cei de la Sepsi-SIC.

Sepsi Futsal Spicom a fost una dintre echipele importante ale futsalului românesc, însă a fost retrasă din competiții după ce a retrogradat din Liga 1, în 2018.

Articol de Iulian Cuibar