Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Liga 1 Futsal Fortuna a programat ieri, sâmbătă, 13 ianuarie, primul meci al etapei a 13-a, care a fost totodată și lovitura de start în noul an în primului eșalon valoric al futsalului românesc.

La Sfântu Gheorghe, revelația Sepsi SIC a primit vizita formației Șoimii Șimand. Trupa pregătită de Szabolcs Mánya s-a impus la o diferență de cinci goluri, 7-2 (2-1), dar meciul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul. Tânăra grupare arădeană a dat o replică foarte bună formației gazdă, dar a cedat pe final, când a încasat trei goluri în ultimele patru minute.

Prima repriză a confruntării de la Sfântu Gheorghe a stat sub semnul echilibrului, tabela deblocându-se abia în ultimul minut, când s-au marcat nu mai puțin de trei goluri!

Romeo Drăgan: „Va fi un alt meci față de cel din tur”

Campioana CS United Galați debutează în noul an la Mărășești, acolo unde întreaga urbe așteaptă cu mare interes această partidă. Nou-promovata Mausoleul Mărășești, una dintre revelațiile actualului sezon, i-a pus gând rău campioanei! „Va fi un alt meci față de cel din tur”, spune Romeo Drăgan, managerul grupării vrâncene. În prima partidă din acest sezon dintre cele două formații, disputată în etapa a 4-a (15 octombrie), Mausoleul Mărășești i-a dat mari bătăi trupei lui Florin Ignat. Formația pregătită de Marius Cozma, Mausoleul Mărășești, a ținut în șah echipa campioană mai bine de o repriză.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

„A fost 1-1 la pauză și am reușit să ținem de acest rezultat și la reluare. Am avut chiar câteva ocazii bune de a marca. Scorul final, 6-1 pentru United Galați, e unul mincinos. Va fi foarte greu și de această dată, pentru că United e o echipă valoroasă, experimentată. Important e ca noi, la final, să arătăm publicului care va fi prezent la sală că am dat totul pe teren. Toată lumea din Mărășești așteaptă acest meci. Pentru un orășel ca al nostru, astfel de evenimente reprezintă bucurii extraordinare. Tocmai de aceea îmi pare rău că nu avem o lege care să susțină sportul, pentru că până la urmă totul se rezumă la bani. Ai bani, mergi mai departe. Nu ai, te oprești. Avem oameni de afaceri, firme, care ar dori să ne ajute, dar vor, așa cum e normal, să aibă și ei un avantaj. Legea nu îi ajută nici pe ei, nici pe noi. Păcat…”, a mai spus Romeo Drăgan.

Mausoleul Mărășești a pierdut trei oameni importanți

Anul 2023 a fost un an bun pentru Mausoleul Mărășești. „Cel mai bun din cei zece de activitate ai clubului”, susține Romeo Drăgan, care continuă: „Promovarea în Liga 1 Futsal Fortuna a reprezentat o mare performanță pentru noi toți, pentru Mărășești, pentru județul Vrancea. Apoi parcursul din primele 12 etape a fost unul, din punctul meu de vedere, foarte bun. Eu unul sunt mulțumit. Suntem pe locul 6, în spatele a cinci echipe de care nu te poți atinge! Avem un avans de șapte puncte față de locul 7, ceea ce este extraordinar”.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Mausoleul Mărășești a pierdut trei oameni importanți în această iarnă. Au părăsit gruparea vrânceană Ion Al Ioani, Norbert Tifan și Fernando Dobre. Primii doi au ales să meargă la CSM Târgu Mureș, în timp ce Fernando Dobre a acceptat oferta celor de la CSM Deva. „Sunt pierderi importante, dar vom încerca să ne descurcăm și fără ei. Încercăm să aducem câțiva jucători, cu care suntem deja în tratative”, a punctat Romeo Drăgan.

Marți, 16 ianuarie, sunt programate ultimele trei partide ale etapei a 13-a. Cel mai important joc este cel dintre FK Odorheiu Secuiesc și CSM Deva, care va fi transmis în direct la Digi Sport, dar și pe FRF.tv!

Etapa a 13-a

Sâmbătă, 13 ianuarie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Șoimii Șimand 7-2 (2-1), „Sepsi Aréna” – Sfântu Gheorghe

Au marcat: Kusztos Szabolcs (19, 20), Bende Bence (25), Veres Botond (26, 37), Mathys Bence (36), Bende Bence (38) / Dumitru Copil (20, 28)

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Sorescu Bogdan (Pitești)

Duminică, 14 ianuarie

Ora 16:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – CS United Galați, Sala Sporturilor – Mărășești

Arbitri: Mocanu Dragos, Preda Romeo; Hornet Andrei (toți trei din Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Marți, 16 ianuarie

Ora 17:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Târgu Mureș
  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. United Galați 34p; 2. CFR Timișoara 30p; 3. ACS Sepsi SIC 28p; 4. CSM Deva 26p; 5. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 25p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre