Foto: Facebook / Sepsi SIC

Campionatul Național de Futsal pentru juniori ediția 2023-2024 a ajuns înaintea fazei Ligii Elitelor!

Șase formații și-au obținut dreptul de a evolua în Liga Elitelor, alte două nume urmând a fi cunoscute după disputarea meciurilor de baraj.

Futsal Ceahlăul Paitra Neamț a dominat Seria 1. Juniorii nemțeni au contabilizat cinci victorii și un eșec (5-10 cu Viitorul Dărăbani în etapa a 4-a). Locul secund în Seria 1, LPS Suceava va merge la baraj. Formația Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni a ocupat ultimul loc în această serie.

În Seria a 2-a, din care au făcut parte CS United Galați, Luceafărul Buzău, Mausoleul Mărășești și Fortius Buzău, lupta pentru primul loc a fost mult mai dură. Cu câte patru victorii și două înfrângeri fiecare, CS United Galați și Luceafărul Buzău au încheiat la egalitate, în această ordine, primele în Seria a 2-a. Câștig de cauză au avut gălățenii, care au avut un golaveraj mai bun.

Ultima în clasament, cu doar trei puncte, Fortius Buzău are satisfacția de a fi învins echipa United Galați chiar la ea acasă, 8-5 în etapa a 3-a!

Seria a 3-a a fost singura care a trimis două echipe în Liga Elitelor. FK Odorheiu Secuiesc, campioana en-titre, a câștigat grupa la golaveraj. În aceste condiții, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost echipa cu cel mai bun punctaj  de pe locul 2 din cele cinci serii. Covăsnenii, cu 15 puncte bifate, au fost singurii care au învins FK Odorheiu Secuiesc în ultimii doi ani! Succesul celor de la Sepsi SIC a fost consemnat în etapa a 3-a, la 3 noiembrie, scor 5-4, într-o partidă jucată la „Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe.

CFF Clujana Cluj s-a calificat în Liga Elitelor din singura serie cu trei echipe. Clujenii au avut un parcurs aproape perfect, 5 victorii și un egal în cele șase meciuri disputate. Clujana a devansat formațiile CSM Târgu Mureș și ACS Korondy Junior 2017 Corund.

CSM Deva a acumulat 12 puncte în Seria a 5-a, cu două mai mult decât următoarea clasată, ACS Șoimii Șimand. Din grupă au mai făcut parte ACS West Deva și CFR Timișoara.

Iată programul barajului pentru Liga Elitelor: 

Duminică, 14 ianuarie

  • ACS Șoimii Șimand – CSM Târgu Mureș
  • LPS Suceava – CS Luceafărul Buzău

ARTICOL DE ADI DOBRE