Naționala de futsal a României va da piept astăzi cu selecționata similară a Albaniei într-un meci-test. Jocul de azi de la ora 18:00 este primul din „dubla” cu Albania. Cel de-al doilea este programat mâine, duminică, 14 aprilie, de la aceeași oră, 18:00, tot la Sala Polivalentă din Chiajna. Ambele meciuri vor fi transmise de FRF.tv.

Meciurile-test cu Albania reprezintă o etapă din pregătirea ticolorilor pentru debutul în preliminariile Campionatului European. Turneul final al UEFA Futsal Championship va avea loc în Letonia și Lituania în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026.

Tragerea la sorți a grupelor Main Round-ului calificărilor la UEFA Futsal Euro 2026 e programată joi, 30 mai, după disputarea partidelor din turul preliminar.

Aflați de miercuri în cantonament la București, tricolorii promit să trateze cu seriozitate cele două confruntări cu Albania de la Chiajna.

Hadnagy István (FK Odorheiu Secuiesc): „Am așteptat cu nerăbdare să ne reunim iarăși la echipa națională. Am efectuat câteva antrenamente foarte bune, cu intensitate maximă a doua zi după reunire. Trebuie să muncim mult, pentru ca la ora debutului în preliminariile pentru Campionatul European să fim pregătiți, pentru că vrem să mergem la EURO. Mai sunt luni bune până atunci, dar orice prilej de acest gen trebuie exploatat. Pe moment trebuie să ne concentrăm pentru aceste două meciuri cu Albania pe care trebuie să le câștigăm. Construim relatiile de joc. Trebuie să demonstrăm că suntem o echipă puternică”

Miklós Tamás (FK Odorheiu Secuiesc): „Mă bucur pentru această nouă convocare și pentru posibilitatea de a juca aceste două meciuri la echipa națională. Sunt mândru pentru asta. Avem două meciuri contra Albaniei și în astfel de meciuri trebuie să demonstrăm pe teren că suntem o echipa bună și unită. Trebuie să ne concentrăm la jocul nostru și să dăm totul pentru victorie”

Iată lotul convocat pentru dubla-test cu Albania de la Chiajna:

Portari: Roberto Voin (CSM Deva), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Raul Pogăcean (CSM Târgu Mureș), Mihnea Toader, Valentin Ilaș (ambii CFR Timișoara), Laszlo-Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Hadnagy Istvan, Iszlai Richard, Miklos Tamas (toți trei FK Odorheiu Secuiesc), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați), Darius Nastai (CSM Deva)

Naționala de futsal a Albaniei, adversara României, ocupă în acest moment locul 80 în clasamentul FIFA (România se află pe locul 24). Selecționerul Albaniei este Erind Resuli, 48 de ani. În preliminariile pentru FIFA Futsal World Cup 2024, naționala Albaniei a încheiat pe locul 3 în Grupa E a turului preliminar, după Suedia și Austria, la egalitate de puncte cu Andorra.

Articol de Adi Dobre