Aventura celebrului tehnician brazilian Ricardo Cámara Sobral „Cacau” în futsalul românesc s-a încheiat. „Cacau” va fi noul antrenor al echipei italiene FF Napoli.

Preț de trei săptămâni, Ricardo Cámara Sobral, unul dintre cei mai renumiți tehnicieni din futsalul mondial, a stat pe banca echipei Autobergamo Deva, cu care a reușit să cucerească Cupa României după o pauză de șapte ani.

În ciuda eforturilor oficialilor grupării hunedorene și a autorităților locale din Deva, „Cacau” nu a mai continuat cu Autobergamo. De două ori câștigător al UEFA Futsal Champions League cu gruparea Kairat Almatî (Kazakhstan), fost antrenor al formațiilor Spartak Moscova și Era-Pack Chrudim, selecționer al Kuwaitului, Ricardo Cámara Sobral „Cacau” a mărturisit că perioada petrecută în România e una de neuitat.

„Au fost trei săptămâni de muncă grea, dar mai presus de toate a fost foarte multă mulțumire pentru orașul Deva și pentru clubul Autobergamo. Vreau să mulțumesc Primăriei orașului Deva pentru dragostea și respectul pentru munca mea și tuturor fanilor care ne-au umplut de mândrie la meciurile de acasă. Aș dori să mulțumesc de asemenea întregii echipe pentru munca grozavă pe care a depus-o în Final Four-ul Cupei României, unde am devenit campioni. Sunt foarte mândru că am lucrat cu voi, mult succes și sper să vă văd în finala campionatului”, a spus, printre altele, Ricardo Cámara Sobral „Cacau”.

Autobergamo Deva a încheiat Turul Suplimentar al Ligii 1 Futsal Fortuna pe locul 3 și se va confrunta pentru un loc în semifinalele competiției cu Luceafărul Buzău.

La noua sa echipă, FF Napoli, „Cacau” îl va avea ca elev pe Felipe Pinto Viana de Oliveira, alias Felipe Mancha, căpitanul echipei naționale de futsal a României!

ARTICOL DE ADI DOBRE