FOTO: Facebook / Équipe du Maroc

Naționala de futsal a României a pierdut luni seară la Rabat, scor 2-7 (1-0), prima partidă de verificare în compania selecționatei similare a Marocului.

Cea de-a doua partidă-test dintre Maroc și România este programată mâine, miercuri, 9 august, de la ora 21:00, tot la baza de pregătire a Federației Marocane de Fotbal de la Rabat.

Tricolorii au început bine meciul de aseară jucând în multe momente de la egal la egal cu puternica echipă a Marocului. România a marcat singurul gol al primei reprize, prin André Luis Sasse, intrând în avantaj la cabine.

Câștigătoare a ultimelor două ediții ale Cupei Africii pe Națiuni, deținătoarea Cupei Confederațiilor, calificată la ultimele trei ediții ale Cupei Mondiale, naționala Marocului a turat motoarele în repriza secundă, a întors rezultatul, a dominat jocul și în cele din urmă s-a impus clar.

Pentru România a înscris în repriza a doua Daniel Araujo.

„Am făcut o primă repriză bună. După pauză însă am căzut fizic, pe undeva normal având în vedere că mulți dintre jucători și-au reluat pregătirile de puțin timp. A fost un test reușit, din care am învățat multe, pentru că nu întâlnești în fiecare zi o echipă de calibrul Marocului”, a spus Endre Kacso, selecționerul primei noastre reprezentative.

Cele două meciuri-test cu reprezentativa Marocului fac parte din programul de pregătire al naționalei noastre în vederea confruntărilor din Elite Round-ul calificărilor pentru Cupa Mondială de anul viitor. România face parte din Grupa A a Elite Round-ului alături de Kazakhstan, Azerbaijan și Țările de Jos.

Iată lotul convocat de selecționerul Endre Kacsó pentru această acțiune:

Portari: Theodor Lungu (CFR Timișoara), Petrișor Toniță (United Galați)

Jucători de câmp: Mihnea Toader (CFR Timișoara), Darius Nastai (CSM Deva), Sávio Valadares (CSM Deva), Hadnagy István (FK Odorheiu Secuiesc), André Luis Sasse (Portimonense / Portugalia), Daniel Araujo (United Galați), Bálint Andor (FK Odorheiu Secuiesc), Iszlai Richárd (FK Odorheiu Secuiesc), Felipe Oliveira (Napoli Futsal / Italia), Andrei Crăciun (United Galați), Paulo Ferreira (Povoa Futsal Clube / Portugalia) și Szabolcs Mánya (Sepsi)