Foto: Sorin Pană - Sportul Ilustrat, Galați

Etapa a 8-a a Ligii 1 Futsal Fortuna a debutat vineri seară la Odorheiu Secuiesc, acolo unde vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc a primit vizita nou-promovatei CSM Târgu Mureș.

Învinsă în etapa precedentă în derby-ul cu CFR de la Timișoara, formația pregătită de Jakab Zoltán era hotărâtă să nu facă vreo concesie echipei din Târgu Mureș.

Meciul nu a fost însă unul simplu pentru FK Odorheiu Secuiesc. Gazdele au deblocat tabela abia în finalul primei reprize, moment în care problema învingătoarei nu s-a mai pus. A fost a patra victorie stagională pentru gruparea harghiteană, care se pregătește acum pentru duelul de joi, 16 noiembrie, din deplasare, cu Mausoleul Mărășești.

Astăzi sunt programate două partide din etapa a 8-a. De la ora 18:00, la Șimand, nou-promovata Șoimii dă piept cu Luceafărul Buzău. Arădenii își pun speranțe într-un nou succes după victoria de acum două etape, tot pe teren propriu, cu CSM Târgu Mureș, scor 5-4. Cu două victorii contabilizate, buzoienii o vizează pe cea de-a treia!

De la ora 18:30, Sala Sporturilor din Deva va găzdui duelul dintre CSM Deva și Mausoleul Mărășești. Deși nou-promovată, formația vrânceană e hotărâtă să își vândă cât mai scump pielea. Cu patru victorii în primele șapte etape, Mausoleul Mărășești și-a câștigat titulatura de revelație a începutului de sezon.

Hunedorenii, care vin după victoria cu 3-0 de la Târgu Mureș, sunt conștienți de dificultatea partidei.

„Vom întâlni o formație bună, cu numeroși jucători care au evoluat în cariera lor la echipe de tradiție din futsalul românesc. Din păcate, avem trei indisponibili: Roberto Voin, Florin Matei și Denis Boldor. Sunt convins că va fi o partidă spectaculoasă și sperăm ca la final să ne bucurăm de victorie. Îi așteptăm pe fanii noștri să vină la sală pentru a ne încuraja”, a spus Dorin Popa, șeful departamentului futsal de la CSM Deva.

Etapa va continua mâine la Galați cu meciul dintre campioana CS United și West Deva și se va încheia marți la Sfântu Gheorghe cu duelul dintre Sepsi SIC și CFR Timișoara, meci care va fi transmis în direct la Digi Sport și FRF.tv!

Etapa a 8-a

Vineri, 10 noiembrie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Mureș 5-0 (2-0), Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc

Au marcat: István Hadnagy (18, 23), Iszlai Richárd (20), Kanyó Szilárd (27), Bálint Andor (29)

Arbitri: Braşovean Cristian Cosmin (Cluj), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Deaconu Laurențiu (Berceni)

Observator: Kiuță Mihai (Braşov)

Duminică, 12 noiembrie

Ora 18:00

  • ACS Șoimii Șimand – CS Luceafărul Buzău

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc); Pentek Laurențiu (Oradea)

Observator: Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Ora 18:30

  • CSM Deva – ACS Mausoleul Mărășești

Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Chița Liviu (Pitești)

Observator: Șandru Ilie (Pitești)

Luni, 13 noiembrie

Ora 12:00

  • CS United Galați – ACS West Deva

Arbitri: Mihălcuț Andrei (Iași), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Luca Ovidiu (Piatra Neamț)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Marți, 14 noiembrie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSF CFR 1933 Timișoara

Clasament: 1. Timișoara 21p; 2. Galați 16p; 3. CSM Deva 14p; 4. Odorheiu Secuiesc 13p; 5. Sepsi SIC 12p; 6. Mausoleul 12p; 7. Luceafărul 6p; 8. West Deva 6p; 9. Șoimii 3p; 10. Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre