Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău a găzduit ieri, luni, 16 octombrie, epilogul etapei a 4-a a Ligii 1 Futsal Fortuna.

În direct la Digi Sport și FRF.tv, Luceafărul Buzău și CSM Târgu Mureș au oferit un spectacol total! Deși a condus în permanență, gazdele au avut mari emoții în finalul partidei, când ardelenii au fost la un pas de o „remontada” de senzație. La 5-4, cu un minut înainte de final, Mihai Tătar, portarul echipei CSM Târgu Mureș, a ratat o lovitură de la 10 metri! Tot el transformase o altă penalitate de la 10 metri cu doar câteva secunde mai devreme.

Cu Gabriel Bobe și, mai ales, Raul Dumitrovici (autor a trei goluri) în mare formă, Luceafărul Buzău a bifat astfel primele puncte în noua stagiune. CSM Târgu Mureș rămâne cu eșecuri pe linie în primele patru etape ale sezonului, alături de nou-promovata ACS Șoimii Șimand.

Runda a 4-a a debutat la Șimand, acolo unde gazdele de la ACS Șoimii au primit vizita echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Oaspeții și-au luat toate măsurile de precauție și nu le-au dat gazdelor vreo șansă, impunându-se la scor.

A fost cea de-a patra victorie din tot atâte partide pentru covăsneni, care se mențin pe primul loc în Liga 1 Futsal Fortuna!

ACS West Deva nu i-a putut ține piept formației CFR Timișoara, care a plecat acasă cu toate punctele. Trupa lui Robert Lupu a bifat și ea cea de-a patra victorie în acest sezon.

Pe malul Dunării, la Galați, campioana CS United a întâlnit nou-promovata Mausoleul Mărășești. Oaspeții au dat mari bătăi de cap gazdelor. Vrâncenii au deschis scorul și au încheiat prima repriză la egalitate, 1-1. La reluare, United a turat motoarele și a marcat gol după gol impunându-se clar.

În cea de-a doua partidă găzduită duminică de Sala Sporturilor din Deva față în față s-au aflat CSM Deva, deținătoarea Cupei României, și vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc. Harghitenii au trăit în prima repriză coșmarul de acum o lună, când au pierdut în fața celor de la ACS West Deva cu 4-5 după ce au condus la pauză cu 4-1! Gazdele de la CSM Deva au făcut o primă repriză perfectă și au intrat la cabine cu un, la prima vedere, liniștitor 3-0. Au marcat Denis Boldor, Sergiu Gavrilă și Miloš Simić. Repriza a doua a fost una senzațională. Echipa pregătită de Jakab Zoltán a demarat o cursă nebună de urmărire. Internaționalii István Hadnagy (o dublă) și Iszlai Richárd au marcat și FK Odorheiu Secuiesc a plecat în Harghita cu un punct ce la un moment dat părea de nesperat.

Etapa a 4-a:

Duminică, 15 octombrie

  • ACS Șoimii Șimand – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 3-11 (0-5), Sala Sporturilor – Șimand

Arbitri: Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă), Blindu Catalin Ionuț (Hunedoara); Anca Florin Daniel (Deva)

Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

  • ACS West Deva – CSF CFR 1933 Timișoara 2-8 (0-3), Sala Sporturilor – Deva

Arbitri: Popescu Constantin Daniel (Țicleni), Mihălcuț Andrei (Iași); Pentek Laurențiu (Oradea)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

  • CS United Galați – ACS Mausoleul Mărășești 6-1 (1-1), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Arbitri: Mocanu Dragoș, Hornet Andrei; Preda Romeo (toți Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

  • CSM Deva – FK Odorheiu Secuiesc 3-3 (3-0), Sala Sporturilor – Deva

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni), Macovei Florin Aurelian (Galați); Stanciu Robert Ionuț (Bufte)

Observator: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Luni, 16 octombrie

  • CS Luceafărul Buzău – CSM Târgu Mureș 5-4 (3-0), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău

Clasament:

1. Sepsi 12p; 2. CFR Timișoara 12p; 3. United 10p; 4. CSM Deva 8p; 5. Odorheiu Secuiesc 7p; 6. Mausoleul 3p; 7. Luceafărul 3p; 8. West Deva 3p; 9. Târgu Mureș 0p; 10. Șoimii Simand 0p

Etapa viitoare:

Duminică, 22 octombrie

Ora 13:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS Șoimii Șimand

Ora 18:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – CS Luceafărul Buzău

Luni, 23 ocotmbrie

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – ACS West Deva

Marți, 24 octombrie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM Deva

– partida Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați a fost amânată, gălățenii, campionii României, urmând să debuteze în noul sezon al UEFA Futsal Champions League

Articol de Adi Dobre