Foto: Andrei Ceobanu

Sala Polivalentă din Piatra Neamţ a găzduit în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie 2018, un meci din Liga 2 la futsal, numai că organizatorii l-au “îmbrăcat” într-un fel special.

Partida a fost dedicată copiilor cu dizabilităţi din căminul Sancta Maria din Piatra Neamţ. “De fapt, tot evenimentul le-a fost dedicat lor. Au avut parte de ceva momente cu care nu s-au mai întâlnit până acum şi care i-au bucurat enorm”, a declarat Cristian Vornicu, preşedintele Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ şi membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Partida ce a avut loc în arena pietreană a fost între Futsal Ceahlăul şi Pro Academy Fălticeni. Înaintea duelului, copiii de la “Sancta Maria” au fost primiţi de jucători şi antrenori în vestiar la şedinţa tehnică.

Au stat pe bănci lângă fotbalişti şi l-au ascultat atent pe antrenorul Gabriel Bucur, care transmitea echipei ultimele detalii despre partidă şi adversar. Pentru micuţi, clipele inedite au continuat când au escorat jucătorii la ieşirea celor două echipe în sală. Momentul a fost aplaudat de spectatori, iar zâmbetele “vedetelor” au avut darul de a mai “lumina” atmosfera.

“Am sprijinit acţiunea de strângere de fonduri a celor de la Rotaract Piatra Neamţ pentru casa de copii Sancta Maria. Rotaract are, ca în fiecare an, o manifestare prin care se strâng bani pentru o donaţie. Este vorba despre campania «Cutiuţa». Acum au ales casa de copii «Sancta Maria» şi am decis că merită să ne alăturăm iniţiativei lor”, a mai spus Cristi Vornicu.

Un mod de a aduna bani de către Rotaract este vânzarea unei cutiuţe la preţul de 10 lei prin care cumpărătorul ajută, dar îşi şi câştigă şansa ca numele lui să fie în urnă la o tombolă organizată tot de asociaţia respectivă în luna decembrie. Important a fost sâmbătă că nu numai gazdele au ales să se alăture inţiatorilor.

Cu două zile înainte de meci, cei de la Fălticeni au văzut pe facebook ce urma să se întâmple la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ şi au ales să sprijine. Au donat un rând de echipament sportiv şi două mingi de futsal, dar au şi cumpărat “cutiuţa”.

De asemenea, arbitrii şi observatorul înfruntării au achiziţionat câte o “lădiţă”. Toate acestea s-au adăugat la cadoul pregătit de Futsal Ceahlăul – 10 mingi de futsal pentru copii şi câteva cutii cumpărate. “Faptul că cei de la Fălticeni şi arbitrii au ales să facă aceste gesturi m-a impresionat şi ţin să le mulţumesc şi pe această cale”, a mai spus Vornicu.

Meciul dintre Futsal Ceahlăul şi Pro Academy Fălticeni s-a terminat cu scorul de 10-1 (3-1). Golurile nemţenilor au fost marcate de Robert Grigoriţă (4), Claudiu Şerban (2), Andrei Apostol (2), Darius Roca şi Alex Bordeanu, în timp ce sucevenii au înscris prin Andrei Corduneanu. Celelalte meciuri ale etapei 3 din Liga 2 la futsal s-au terminat astfel: Fortiu Buzău – United II Galaţi 6-1, Pro-Tineret Sighişoara – Inter Gheorgheni 8-2, KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureş 7-5.

Articol de Marcel Mihalcea