Naționalele de futsal ale României și Albaniei se vor confrunta astăzi, duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, într-un nou meci test. Confruntarea este programată tot la Sala Polivalentă din Chiajna, acolo unde ieri, în primul episod al dublei-test, tricolorii s-au impus cu scorul de 3-1 (1-1).

Partida de aseară a fost una spectaculoasă, începută fără menajamente, într-un ritm alert. Tricolorii au fost cei care au deschis scorul după opt minute și jumătate de joc, autor Daniel Araujo. O necunoscută pentru mulți, reprezentativa Albaniei a dat o replică foarte bună. Ambițioasă și bine organizată, echipa pregătită de Erind Resuli a fost un „sparring partner” potrivit pentru naționala noastră, care a fost nevoită să se întrebuințeze serios pentru a se impune. Albania a reușit să egaleze în finalul primei reprize. România a turat motoarele în a doua parte a jocului, Andrei Crăciun – căpitanul tricolorilor și Mihnea Toader reușind golurile unui succes absolut meritat.

Andrei Crăciun: „A fost un meci greu. Albania e un adversar în creștere ca valoare. Mă bucur foarte mult că am înscris la primul meu meci în calitate de căpitan al primei reprezentative, dar, sincer, cel mai mult mă bucură victoria echipei, o victorie care ne dă mari speranțe pentru viitor. Ne așteaptă un al doilea meci în care sunt convins ca va fi la fel de greu, dar în care vom da totul pentru a învinge”

Un gol important, cel de 3-1, a reușit și Mihnea Toader. A fost primul gol înscris de jucătorul de la CFR Timișoara în tricoul primei reprezentative!

Mihnea Toader: „În primul rând mă bucur că am reușit să câștigăm jocul. A fost un meci bun pentru noi, un meci în care am putut să evoluăm toți cei convocați pentru această acțiune. Sunt foarte fericit că am înscris primul meu gol pentru echipa națională! Sper să facem un meci și mai bun duminică seară și să reușim să ne impunem din nou”

Revenit la echipa națională, portarul Roberto Voin a făcut un meci foarte bun, intervențiile sale în momente cheie ale jocului au dat încredere echipei.

Roberto Voin: „A fost un meci bun făcut de întreaga echipă. Mă bucur că am revenit cu victorie la echipa națională. Ne așteaptă un al doilea meci foarte dificil și speram să ieșim și de această dată câștigători”

România – Albania 3-1 (1-1)

Sala Polivalentă – Chiajna

Au marcat: Araujo (8:32), Crăciun (30:32), Toader (36:54) / Tahiri (18:52)

România: 12. Roberto Voin, 3. Islai Richard, 7. Daniel Araujo, 9. Istvan Hadnagy, 18. Miklos Tamaș; 1. Alin Cârdei, 5. Vlăduț Dudău, 6. Botond Vereș, 8. Mihnea Toader, 10. Andre Sasse, 11. Valentin Ilaș, 15. Darius Nastai, 16. Raul Pogăcean,  20. Andrei Crăciun-cpt.

Selecționer: Endre Kacso

Albania: 1. Cristiano Cardoso, 2. Roald Halimi-cpt., 3. Halim Selmanaj, 4. Darrieer Soares, 5. Arber Shkodra, 6. Valdrin Mjeku, 7. Azem Brahimi, 8. Rei Karaja, 9. Afri Limani, 10. Fatlum Pishtani, 11. Flamur Tahiri, 12. Asdren Gashi, 13. Brilad Toma, 14. Mergim Ahmeti

Selecționer: Erind Resuli

Arbitri: Laurențiu Deaconu (Berceni), Ionel Buharu (Buftea) – Florentin Gunciu (Popești)

Iată lotul convocat pentru dubla-test cu Albania de la Chiajna:

Portari: Roberto Voin (CSM Deva), Alin Cârdei (CS United Galați)

Jucători de câmp: Raul Pogăcean (CSM Târgu Mureș), Mihnea Toader, Valentin Ilaș (ambii CFR Timișoara), Laszlo-Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Hadnagy Istvan, Iszlai Richard, Miklos Tamas (toți trei FK Odorheiu Secuiesc), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați), Darius Nastai (CSM Deva)

Articol de Adi Dobre