Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi alte două partide din cadrul etapei a 14-a, a 2-a din acest an și a 5-a a returului.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău găzduiește meciul dintre Luceafărul și Mausoleul Mărășești, formații care au debutat cu stângul în noul an. Luceafărul Buzău vine după eșecul de la Târgu Mureș, 7-10 cu CSM, în timp ce gruparea vrânceană a pierdut onorabil pe teren propriu în fața campioanei United Galați, scor 2-4.
În tur, la Mărășești, la capătul unui meci foarte echilibrat și disputat, Mausoleul s-a impus la limită, 4-3.
În meciul vedetă al etapei a 14-a, la Galați, tot de la ora 17:00, va avea loc super-confruntarea dintre CS United, campioana României, și FK Odorheiu Secuiesc, vicecampioana țării. Cele două formații s-au întâlnit în finala stagiunii trecute, gălățenii impunându-se cu scorul general de 3-0.
În tur, la Odorheiu Secuiesc, United a câștigat la scor, 8-1. Harghitenii vin pe malul Dunării cu un moral excelent după victoria entuziasmantă de la începutul acestei săptămâni, 3-2, pe teren propriu, cu CSM Deva.
United a demarat și ea cu un succes în noul an, 4-2, în deplasare, cu Mausoleul Mărășești.

„Ne-am întors cu poftă mare de joc din vacanță”

Derby-ul de la Sala Sporturilor „Dunărea” se anunță unul de cinci stele! „Ne așteaptă un meci foarte dificil, vicecampioana venind la Galați cu un moral foarte bun după victoria foarte importantă din etapa precedentă în fața celor de la CSM Deva. Va fi primul nostru meci din 2024 în fața suporterilor noștri pătimași, așa că ne așteptăm ca aceștia să vină în număr cât mai mare la sală și să ne încurajeze așa cum doar ei știu să o facă. Le promitem că vor avea parte de un spectacol pe cinste”, spune Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei United Galați.
Petrișor Toniță: „Este un meci important. În primul rând pentru că este primul meci în fața suporterilor în acest an. Suntem siguri că va fi un meci dificil, disputat, pentru că așa au fost toate meciurile jucate împotriva celor de la Odorheiu Secuiesc. Ne-am întors cu poftă mare de joc din vacanță și vom face tot posibilul ca toate punctele să rămână acasă”

„Suntem greu de învins”

Robert Crișan: „Meci greu! Cum altfel?! Întâlnim o echipă cu un lot foarte valoros, dar pe care o cunoaștem foarte bine. Ne era dor de un astfel de meci cu o intensitate mare. Avem nevoie de toate punctele, așa că se anunță un spectacol adevărat. Așteptăm cu nerăbdare ora meciului”
Vlăduț Dudău: „Meci teribil! Întâlnim un adversar care vine cu un moral extraordinar dupa victoria cu CSM Deva, însă noi, dacă suntem cu toții bine, apți de joc, și facem tot ce ne cere antrenorul, suntem greu de învins. Vrem toate cele trei puncte”

Harghitenii vin cu un moral foarte bun la Galați

Pentru FK Odorheiu Secuiesc seria decisivă pentru calificarea în play-off continuă cu partida de la Galați. Trupa lui Jakab Zoltán a arătat calitate și prospețime în multe momente ale meciului din etapa precedentă cu CSM Deva. Harghitenii au arătat de asemenea că pot suferi pentru un rezultat pozitiv. Duelul cu United Galați va fi însă unul foarte dificil. În stagiunea trecută, în sezonul regular, cele două formații au încheiat ambele confruntări la egalitate: 3-3 la Odorheiu Secuiesc și 0-0 la Galați. În finala Ligii 1 Futsal Fortuna, CS United a fost însă de neoprit. Gălățenii au tranșat în favoarea lor lupta pentru titlu după doar trei partide: 6-2, 3-1 – ambele la Galați și 7-5 la Odorheiu Secuiesc.

„Am încredere în colegii mei”

Portarul Farkas Róbert, unul dintre eroii harghitenilor în ultima etapă în victoria de pe teren propriu cu CSM Deva, știe că nici de această dată nu va fi ușor: „Ne așteaptă o partidă grea contra tigrilor din Galați! Venim după o victorie muncită acasă cu CSM Deva și totodată cu un moral bun. Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor suporterilor care ne-au susținut la meciul cu Deva. Galațiul are o echipă solidă și bine construită, atât tactic, cat și fizic. Am încredere în colegii mei și în mine că duminică putem face un meci bun și că putem pleca de la malul Dunării cu punct sau, de ce nu, cu trei puncte”.

„Un meci de două ori mai greu decât cel cu Deva”

Internaționalul Iszlai Richárd este încrezător înaintea confruntării de la Galați: „Am trecut peste primul obstactol din anul nou, cu greu, dar, din fericire, am reușit să câștigăm. Suntem bucurosi, plini de dorință și asta vom arăta și la Galați. Știm că va fi un meci de două ori mai greu decât cel cu Deva, pentru că United va avea de partea sa publicul. E un mare plus pentru gălățeni. În plus, au o echipă foarte bună, nu întâmplător sunt neînvinși în actuala stagiune. Noi vom încerca însă să obținem ceea ce e cel mai greu, victoria”.

„Să respectăm adversarul”

Autor al unui gol superb în derby-ul cu CSM Deva, Balázsi Attila a vorbit și el despre confruntarea de la malul Dunării: „Va fi foarte greu la Galati. Adversarii sunt neinvinși în acest sezon. E adevărat, venim și noi după o victorie muncită. Avem moralul sus și sperăm într-un rezultat bun. Am discutat cu băieții să avem răbdare și să respectăm adversarul. Avem o echipa tânară, cu jucători rapizi pe contre, cu o capacitate de efort bună. Ne vom juca șansa, pentru că vrem să le arătam superterilor nostrii că victoria cu Deva nu a fost o întâmplare”.
„Avem nevoie de dăruire, de sacrificiu, de disciplină”
Andor Bálint: „După 3-2 cu CSM Deva moralul este foarte bun, așa cum trebuie să fie înaintea unui meci de calibrul confruntării cu United Galați. Suntem pregătiți pentru duel. Ne vom juca sanșa. Promitem să dăm totul pe teren și suntem hotărâți să realizăm împreună ceva frumos, un rezultat pozitiv. United are o echipă foarte puternică, sigur că va fi un meci greu”.
Jakab Zoltán, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc, știe cel mai bine cât de dificil va fi meciul de la Galați. „Băieții mei nu mai au nevoie de nicio motivație în plus. Jucăm împotriva celei mai bune echipe din Liga 1 Futsal Fortuna. Sper să facă față în primul rând psihic duelului cu United. E adevărat, avem un moral foarte bun după succesul din etapa precedentă, dar cred că nu este de ajuns pentru a pleca neînvinși de la Galați. Avem nevoie de dăruire, de sacrificiu, de disciplină”.

După meciul de la Galați, FK Odorheiu Secuiesc își va continua seria infernală! Gruparea harghiteană va juca la Sfântu Gheorghe cu Sepsi SIC, după care, în etapa a 16-a va primi vizita formației CFR Timișoara.

Etapa a 14-a

Sâmbătă, 20 ianuarie

Ora 12:00

  • ACS Șoimii Șimand – CSF CFR 1933 Timișoara 1-13 (1-6), Sala Sporturilor „Șoimii” – Șimand
Au marcat: Robert Dacian Ursoi (8) / Anderson Gustavo (4, 13, 40), Mihnea Toader (5, 9, 16, 17, 31, 38), Valentin Ilaș (29, 30), Ionuț Nemițanu (37, 38)
Arbitri: Popescu Constantin Daniel (Țicleni), Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara); Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)
Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Ora  19:00

  • CSM Deva – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 3-2 (3-1), Sala Sporturilor – Deva

Au marcat: Savio (8), Manya (11 – autogol), Camara Sobral (13) / Szocs (17), Manya (23)

Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Benedras (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Duminică, 21 ianuarie

Ora 17:00

  • CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Dârjan Liviu (Brașov); Mocanu Dragoș (Brăila)
Observator: Gherman Gabriel (București)
  • CS Luceafărul Buzău – ACS Mausoleul Mărășești, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău
Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Șpaiuc Sebastian (Iași)
Observator: Mititel Marius (București)

Luni, 22 ianuarie

Ora 17:00

  • ACS West Deva – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor – Deva

Clasament: 1. United Galați 37p; 2. CFR Timișoara 36p; 3. CSM Deva 29p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 28p; 5. ACS Sepsi SIC 28p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 3p

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Articol de Adi Dobre