Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat - Galați

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, duminică, 5 noiembrie, trei partide contând pentru etapa a 7-a. Lovitura de start se va da la Sala Sporturilor din localitatea buzoiană Sărata-Monteoru, județul Buzău, acolo unde, de la ora 15:00, Luceafărul va primi vizita formației West Deva.

„Valorile s-au mai echilibrat”

Gazdele au un singur succes în primele șase runde, 5-4 cu CSM Târgu Mureș – pe teren propriu – în etapa a 4-a, în timp ce oaspeții au bifat două victorii, 5-4 cu FK Odorheiu Secuiesc – pe teren prorpiu –  în etapa a 2-a și 8-3 cu CSM Târgu Mureș – în deplasare – în etapa a 5-a.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

„Va fi un meci foarte dificil. Suntem două echipe de valori apropiate, cu potențial asemănător. Poate puțin mai mult talent în plus la noi! Observăm în acest sezon că valorile s-au mai echilibrat, cu mici excepții, așa că meciul de azi e deschis oricărui rezultat. Orice se poate întamăla. Avem nevoie de puncte. Astăzi nu vom jucăm acasă, la Buzău, ci la Sărata-Monteoru, unde am mai disputat partide”, a spus Iulian Trăsnea, managerul general al echipei Luceafărul Buzău.

 „Nici nu mă gândesc să nu plecăm acasă cu toate punctele”

Cu doar o victorie în ultimele patru etape, CSM Deva, una dintre formațiile cu pretenții la titlul de campioană în acest sezon, joacă, de la ora 18:00, în deplasare cu nou-promovata CSM Târgu Mureș, singura echipă fără punct în actuala stagiune.

Hunedorenii, care pornesc ca favoriți în confruntarea de astăzi, sunt hotărâți să nu lase loc de surprize.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

„Mergem la Târgu Mureș pentru a întâlni singura echipă fără punct în actualul sezon. Venim după o înfrângere pe teren propriu, așa că nici nu mă gândesc să nu plecăm acasă cu toate punctele. La fel de important e să terminăm partida fără accidentări”, a spus internaționalul Sergiu Gavrilă, jucătorul formației CSM Deva.

Pe aceeași lungime de undă sunt și coechipierii săi.

Darius Nastai: „Am pornit spre Târgu Mureș cu un singur gând, victoria. Suntem motivați pentru a reveni la Deva cu cele trei puncte. Regretăm nespus înfrângerea din meciul anterior, tocmai de aceea nu ne gândim decât la acumularea punctelor și urcarea în clasament”

Andrei Dinicuță: „Ne așteaptă o deplasare în care vom întâlni o echipă tânără, foarte ambițioasă și care nu are nimic de pierdut, doar de câștigat din astfel de meciuri. Sunt sigur că vor da totul pentru a ne pune probleme. Vom trata meciul cu multă seriozitate pentru a obține victoria, una extrem de importantă pentru refacerea moralului nostru”

„Sala noastră va fi, ca de obicei, arhiplină”

După două victorii consecutive, Mausoleul Mărășești joacă astăzi, tot de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Șoimii Șimand. Formația oaspete e performera etapei precedente. Arădenii au bifat primul succes din istorie pe prima scenă a futsalului românesc, 5-4, pe teren propriu, cu CSM Târgu Mureș!

Gazdele sunt optimiste înaintea confruntării cu Șoimii din Șimand.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

„Suntem pregătiți sută la sută să bifăm un al treilea succes consecutiv. Venim după două victorii la limită la capătul unor meciuri foarte grele. Moralul este bun, sala noastră va fi, ca de obicei, arhiplină. În aceste condiții ne dorim victoria. Va lipsi de la această confruntare Ovidiu Aramă, care este accidentat. Fernando Dobre este și el incert. Nu s-a simțit bine nici la duelul precedent, de la Deva, atunci când am apelat la el doar pe final. Dar ce meci a făcut! El ne-a adus victoria”, a spus Romeo Drăgan, managerul celor de la Mausoleul Mărășești.

„Vreau să ne bucurăm în continuare de futsal”

Pentru tinerii jucători ai echipei Șoimii Șimand, confruntarea de la Mărășești reprezintă o nouă provocare. În drumul către Vrancea, arădenii s-au oprit ieri la Deva, unde au avut meci în campionatul U19.

Daniel Mărcuș, antrenorul-jucător al echipei Șoimii Șimand, nu va putea conta în partida de astăzi pe serviciile lui Andrei Cordoș, autor a trei goluri în victoria cu CSM Târgu Mureș.

„Din păcate, nu îmi pot ajuta echipa în această deplasare. Voi lipsi, dar sunt convins că băieții vor da totul pentru un rezultat cât mai bun”, a spus Andrei Cordoș.

Jucătorul cu cele mai multe minute jucate în runda precedentă, Darius Găleancu știe ce îi așteaptă pe Șoimi la Mărășești: „O deplasare foarte grea. Întâlnim o echipă foarte bună. Sper totuși să facem un meci cât mai bun și să ne întoarcem cu fruntea sus acasă”.

Daniel Mărcuș: „Mausoleul e o echipă bună, care ar merita să fie mai sus în clasament, cu jucători experimentați. Sper să le ținem piept, să facem o figură frumoasă. Indiferent de rezultat, eu spun din nou că sunt mândru de copiii noștri. Obiectivul din punctul meu de vedere a fost realizat prin succesul din etapa precedentă. Vreau să ne bucurăm în continuare de futsal”

CFR Timișoara – FK Odorheiu Secuiesc va fi în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv!

Etapa a 7-a va continua mâine, luni, 6 noiembrie, când sunt programate ultimele două partide. În cel mai interesant meci al rundei se vor întâlni CFR Timișoara și FK Odorheiu Secuiesc. Partida va fi în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv!

Meci disputat se anunță a fi și cel de la Sfântu Gheorghe între Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și campioana United Galați.

Etapa a 7-a

Duminică, 5 noiembrie

Ora 15:00

  • CS Luceafărul Buzău – ACS West Deva, Sala Sporturilor – Sărata Monteoru

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni), Stanciu Robert Ionuț (Buftea); Andrei Marius (Belcin)

Observator: Ivănescu Marian (Bucureşti)

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CSM Deva, Sala Sporturilor – Târgu Mureș

Arbitri: Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc), Pentek Laurențiu (Oradea); Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator: Ciolacu Bogdan (Piteşti)

  • ACS Mausoleul Mărășești – ACS Șoimii Șimand, Sala Sporturilor -Mărăşeşti

Arbitri: Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Luca Ovidiu (Piatra Neamț)

Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Luni, 6 noiembrie

Ora 17:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Ora 19:00

  • ACS Sepsi SIC – CS United Galați, „Sepsi Arena” – Sfântu Gheorghe

Clasament: 1. CFR Timișoara 18p; 2. United Galați 13p; 3. Sepsi SIC 12p; 4. CSM Deva 11p; 5. Odorheiu Secuiesc 10p; 6. Mausoleul Mărășești 9p; 7. West Deva 6p; 8. Luceafărul 3p; 9. Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p;

Articol de Adi Dobre