Foto: Facebook / Sepsi SIC

Liga 1 Futsal Fortuna programează în acest weekend meciurile etapei a 14-a, a doua din acest an și a cincea a returului. Lovitura de start se va da sâmbătă, 20 ianuarie, la Șimand, acolo unde nou-promovata ACS Șoimii primește vizita formației CFR Timișoara. Gruparea bănățeană pornește ca mare favorită în duelul cu tânăra echipă arădeană.

În tur, CFR Timișoara s-a impus cu scorul de 16-3. După 13 etape disputate, echipa pregătită de Robert Lupu e pe locul secund în Liga 1 Futsal Fortuna, la patru puncte în spatele liderului United Galați și la cinci puncte în fața ocupantei locului 3, FK Odorheiu Secuiesc.

Pentru CFR Timișoara partida de la Șimand este repetiția generală înaintea asaltului final din sezonul regular. După acest joc, bănățenii vor juca în ultimele patru runde, în ordine, cu CSM Deva – acasă, FK Odorheiu Secuiesc – în deplasare, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – acasă și CS United Galați – în deplasare.

Derby la Deva!

Tot sâmbătă, la Deva sosește marea revelație Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Duelul dintre CSM Deva și Sepsi SIC este primul derby al acestei etape. Formația gazdă a debutat cu stângul în noul an, înfrângere în deplasare, 2-3, cu FK Odorheiu Secuiesc, și a alunecat pe locul cinci în clasament, în afara locurilor de play-off. Instalarea în această iarnă pe banca tehnică a portughezului Roger Felipe Gouveia Augusto nu a produs „șocul” pe care îl așteptau oficialii grupării hunedorene.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a făcut încălzirea pentru derby-ul de la Deva printr-o victorie facilă pe teren propriu în fața celor de la Șoimii Șimand, scor 7-2. Trupa lui Szabolcs Mánya e pe locul 4 în clasament, la egalitate de puncte, 28, cu FK Odorheiu Secuiesc și cu două puncte în fața adversarei de sâmbătă.

În tur, la Sfântu Gheorghe, CSM Deva s-a impus cu 2-0, provocându-i echipei covăsnene, lider înaintea acelui meci cu maximum de puncte, primul eșec stagional.

Confruntarea de la Deva e prima dintr-o serie teribilă pentru Sepsi SIC. Formația din Sfântu Gheorghe va da piept după meciul de la Deva cu FK Odorheiu Secuiesc – pe teren propriu, cu United Galați – în deplasare și cu CFR Timișoara – în deplasare, urmând ca abia în ultima etapă a sezonului regular să aibă statut de favorită în meciul de pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș.

Derby la Galați!

Etapa a 14-a va continua duminică, când sunt programate încă două dueluri. Cel de-al doilea derby al rundei se va juca pe malul Dunării, la Galați, acolo unde se vor înfrunta protagonistele ultimei finale a Ligii 1 Futsal Fortuna, CS United Galați și FK Odorheiu Secuiesc! Al doilea meci al zilei va fi confruntarea dintre CS Luceafărul Buzău și Mausoleul Mărășești, transmisă live pe canalele Digi Sport, dar și pe FRF.tv! Etapa se va încheia luni, 22 ianuarie, cu meciul dintre ACS West Deva și Târgu Mureș.

Etapa a 14-a:

Sâmbătă, 20 ianuarie

Ora 12:00

  • ACS Șoimii Șimand – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Șoimii” – Șimand

Ora  19:00

  • CSM Deva – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Sala Sporturilor – Deva

Duminică, 21 ianuarie

Ora 17:00

  • CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați
  • CS Luceafărul Buzău – ACS Mausoleul Mărășești, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău

Luni, 22 ianuarie

Ora 17:00

  • ACS West Deva – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor – Deva

Clasament: 1. United Galați 37p; 2. CFR Timișoara 33p; 3. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 28p; 4. ACS Sepsi SIC 28p; 5. CSM Deva 26p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 3p

Articol de Adi Dobre