Foto: Udvarhelyi Hírportál

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, marți, 16 ianuarie, ultimele trei partide ale etapei a 13-a, prima din acest an. Începută sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, cu meciul dintre Sepsi SIC și Șoimii Șimand, scor 7-2, runda a 13-a a continuat duminică la Mărășești cu duelul dintre formația locală, Mausoleul, și liderul CS United Galați. Campioana României s-a impus cu scorul de 4-2 și continuă să rămână neînvinsă în actualul sezon.

După o zi de pauză, etapa se va încheia astăzi. În primul meci, care va debuta la ora 17:00, la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, CFR va primi vizita formației West Deva. Bănățenii vor încerca să bifeze cel de-al 11-lea succes stagional și să își mențină poziția secundă în ierarhia primului eșalon. În tur, la Deva, CFR Timișoara s-a impus clar, scor 8-2.

De la ora 18:00, la Târgu Mureș, față în față se vor afla CSM Târgu Mureș și Luceafărul Buzău. Campioană a Ligii a 2-a în sezonul trecut, CSM Târgu Mureș rămâne singura echipă din Liga 1 Futsal Fortuna fără punct în actuala stagiune. În tur, după un meci echilibrat, Luceafărul s-a impus cu scorul de 5-4.

FK Odorheiu Secuiesc și seria de meciuri decisive

Meciul începutului de an se joacă în această seară la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. Vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc se va confrunta cu CSM Deva, campioana investițiilor în Liga 1 Futsal Fortuna.

Foto: Udvarhelyi Hírportál

FK Odorheiu Secuiesc se află în acest moment pe locul 5 în clasament, în afara play-off-ului. Un succes astăzi ar face ca formația pregătită de Jakab Zoltán să depășească CSM Deva în clasament și să egaleze revelația Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, surprinzătoarea ocupantă a locului 3. FK Odorheiu Secuiesc joacă în această seară primul meci dintr-o serie teribilă de patru partide decisive pentru viitorul său. Vicecampioana va juca în următoarele trei runde cu United Galați, cu Sepsi SIC – ambele în deplasare și cu CFR Timișoara – pe teren propriu.

„Nu va fi greu, va fi infernal! Următoarele patru partide ne vor arăta exact unde suntem. Soarta noastră în acest sezon depinde de ceea ce vom realiza în aceste meciuri care urmează. Luăm fiecare meci în parte. Primul obstacol e meciul cu CSM Deva, pe care sper să îl câștigăm. Dincolo de cele trei puncte puse în joc, o victorie ar fi foarte importantă pentru moralul echipei. Marți seară îi vom avea alături pe suporterii noștri, care ne-au fost sprijin întotdeauna”, a spus Jakab Zoltán.

Jucătorii săi sunt optimiști în privința duelului din această seară. Oamenii lui Jakab Zoltán speră și ei ca Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc să fie plină la ora duelului cu CSM Deva, iar suporterii să îi poarte spre victorie.

„Sper ca suporterii nostri să ne dea o mână de ajutor, avem mare nevoie de ei”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Iszlai Richárd: „Așteptăm cu o uriașă nerăbdare meciul cu CSM Deva, primul din acest an, primul după o pauză destul de lungă, pauză în care ne-a fost dor de futsal! Reluăm sezonul cu un meci foarte dificil, împotriva unei echipe foarte bune. Ne cunoaștem foarte bine adversarul, știm de ce este capabil, dar și noi suntem foarte bine pregătiți și cred că în tur am arătat că avem forță și dorință de a ne bate cu ei de la egal la egal. Sunt sigur că marți seară Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va fi plină iar asta o să ne ajute și vom da totul pe teren”

Bálint Andor: „Suntem nerăbdători în așteptarea meciului cu CSM Deva. Toată lumea așteaptă duelul! Ne bucurăm că jucăm acasă ṣi că vom avea suportul publicului. Asta contează foarte mult, publicul nostru ne-a ajutat mereu. Suntem pregătiți să dăm totul, să scoatem un rezultat pozitiv”

István Hadnagy: „Am facut o pregătire foarte bună de la reluarea pregătirilor, din 3 ianuarie, așa că abia așteptăm să jucăm din nou! Sper ca pregătirea noastră să se vadă și pe teren și să ne iasă jocul. Întâlnim însă un adversar foarte dificil în fața căruia nu am pierdut în tur, la Deva. Sper ca suporterii nostri să ne dea o mână de ajutor, avem mare nevoie de ei. Suntem gata de luptă! Mai puțin, din păcate, Jocó Kerestély, care e accidentat. Suntem hotărâți să obținem un rezultat bun”

Roger Felipe Gouveia Augusto debutează astăzi pe banca echipei CSM Deva

CSM Deva a sosit la Odorheiu Secuiesc încă de ieri. Cu un nou antrenor, portughezul Roger Felipe Gouveia Augusto, întărită în această iarnă prin sosirile tinerilor Andrei Grosu – revenit de la CFR Timișoara și Fernando Dobre – de la Mausolelul Mărășești, CSM Deva speră să aibă un final de sezon fără greșeală pentru a prinde finala Ligii 1 Futsal Fortuna. Gruparea hunedoreană a avut mari probleme până acum în duelurile cu granzii primului eșalon. „Am făcut câteva analize și am constatat că am câștigat doar două puncte din 15 cu echipele contracandidate la titlu! Două puncte… Puțin, foarte puțin”, spunea Dorin Popa, managerul secției de futsal de la CSM Deva.

În tur, CSM Deva și FK Odorheiu Secuiesc au încheiat nedecis, scor 3-3, după ce gazdele conduceau la pauză cu 3-0! Un motiv în plus de revanșă pentru hunedoreni.

„Meciul de la Odorheiu Secuiesc e unul foarte important. În primul rând pentru că este un restart al campionatului după pauza de Sărbători. Este foarte important să reintri bine în competiție. Acest joc e doar primul, pentru că urmează altele la fel de importante în următoarele zece zile. Acum suntem însă concentrați doar pe jocul de la Odorheiu Secuiesc”, a spus internaționalul sârb Miloš Simić, care, alături de Florin Matei, s-a ocupat de pregătirea echipei CSM Deva în primele 13 etape ale actualului sezon.

Presiunea pe umerii jucătorilor de la CSM Deva e una uriașă. Investițiile făcute începând din vară, atunci când Autobergamo Deva a intrat „sub umbrela” Clubului Sportiv Municipal Deva, au nevoie și de rezultate pe măsura așteptărilor.

Jucătorii portughezului Roger Felipe Gouveia Augusto privesc cu încredere prima confruntare din noul an.

„Ne dorim doar un singur lucru: victoria!”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Andrei Dinicuță: „După o vacanță benefică, în care ne-am reîncărcat bateriile, începem noul an cu un meci de foc. Atmosfera la echipă este foarte bună, privim cu încredere partea a doua a sezonului unde vrem să ne demonstrăm adevarata noastră valoare, iar primul pas sunt cele trei puncte puse în joc la Odorheiu Secuiesc”

Sergiu Gavrilă: „Este primul meci din acest an. Venim după o vacanță lungă. Anul care abia s-a încheiat nu a fost cel mai bun al nostru, dar am intrat în 2024 motivați și cu foame de victorii și trofee. Cât despre meciul cu FK Odorheiu Secuiesc, nu vrem să repetăm ce s-a întâmplat în tur. E clar, ne dorim doar un singur lucru: victoria”

Darius Nastai: „Suntem pregătiți să intrăm în noul an cu o victorie. Suntem conștienți că nu va fi un meci ușor, harghitenii au un grup bun și jucători de valoare, dar suntem în totalitate pregătiți să aducem cele trei puncte la Deva. Am încredere deplină în coechipierii mei că vor da tot să câștige acest meci”

Andrei Grosu: „Va fi o partidă grea. Cu toții știm asta, dar cred că ne putem impune și să plecăm acasă cu toate punctele. Va fi greu, dar nu imposibil”

Partida FK Odorheiu Secuiesc – CSM Deva va fi în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv!

Etapa a 13-a

Sâmbătă, 13 ianuarie

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS Șoimii Șimand 7-2 (2-1), „Sepsi Aréna” – Sfântu Gheorghe

Au marcat: Kusztos Szabolcs (19, 20), Bende Bence (25), Veres Botond (26, 37), Mathys Bence (36), Bende Bence (38) / Dumitru Copil (20, 28)

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Sorescu Bogdan (Pitești)

Duminică, 14 ianuarie

  • ACS Mausoleul Mărășești – CS United Galați 2-4 (1-1), Sala Sporturilor – Mărășești

Au marcat: Petre Mohamed (17, 26) / Alan Felipe Sasse (13), Andrei Crăciun (21), Robert Crișan (23), Iulian Cojocaru (32)

Arbitri: Mocanu Dragos, Preda Romeo; Hornet Andrei (toți trei din Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Marți, 16 ianuarie

Ora 17:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras; Szabo Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Târgu Mureș

Arbitri: Pentek Laurentiu (Oradea),  Dârjan Liviu (Brașov); Brașovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Șpaiuc Sebastian (toți din Iaşi)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

Clasament: 1. United Galați 37p; 2. CFR Timișoara 30p; 3. ACS Sepsi SIC 28p; 4. CSM Deva 26p; 5. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 25p; 6. ACS Mausoleul 16p; 7. CS Luceafărul Buzău 9p; 8. ACS West Deva 9p; 9. ACS Șoimii Șimand 3p; 10. CSM Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre