Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a programat ieri, 17 noiembrie, meciul dintre CFR Timișoara și CS United Galați, derby-ul etapei a 9-a a Ligii 1 Futsal Fortuna.

La capătul unui meci deosebit de spectaculos, campioana United Galați s-a impus cu scorul de 3-1 și, grație acestui succes a urcat pe primul loc al clasamentului, poziție pe care s-a mai aflat doar după disputarea meciurilor primei etape.

În plus, United Galați mai are de disputat un meci-restanță, din etapa a 5-a, cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc, în deplasare. Meciul FK Odorheiu Secuiesc – United Galați se va disputa peste o săptămână, vineri, 24 noiembrie.

„Dublă” pentru Iulian Cojocaru

CFR Timișoara a început meciul de aseară în ofensivă, bănățenii încercând să își impună ritmul. Trupa lui Robert Lupu venea după primul eșec din acest sezon, 0-1 la Sfântu Gheorghe cu Sepsi SIC, eșec ce a pus capăt seriei senzaționale a bănățenilor de șapte victorii din tot atâtea partide.

Așezați bine în teren, având o determinare extraordinară, gălățenii au fost însă letali pe contraatac. Deiby și Cojocaru au marcat golurile primei reprize și United a intrat la cabine în avantaj. CFR Timișoara a relansat confruntarea la 3 minute și 43 de secunde de la reluare, prin Gustavo Da Silva, și a dat impresia că poate întoarce soarta jocului. O greșeală a antrenorului-jucător Robert Lupu i-a permisînsă lui Iulian Cojocaru să refacă diferența de două goluri pe tabvelă în favoarea oaspeților. În ultimele cinci minute, bănățenii au jucat „5 contra 4”, dar fără niciun rezultat.

Florin Ignat: „Nu i-am văzut în acest sezon cu o dorință mai mare de victorie”

După un drum istovitor de 1.400 de kilometri, cât măsoară drumul Galați – Timișoara și retur, oamenii lui Florin Ignat s-au întors acasă cu satisfacția recuceririi fotoliului de lider!

„Aș vrea în primul rând să îi felicit pe băieți, care au evoluat exemplar. Nu i-am văzut în acest sezon cu o dorință mai mare de victorie ca aici la Timișoara. Au dorit, sunt sigur de asta, ca să dovedească din nou tuturor că sunt cei mai buni, că locul lor e acolo, sus, în fruntea clasamentlui! Am marcat primele două goluri foarte repede, cea ce ne-a adus liniște. E adevărat, la 2-1 Timișoara a avut două ocazii. Dacă ne egalau cine știe ce se putea întâmpla, dar nu mai contează. A fost o deplasare infernală, dar dulce după acest rezultat”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, pentru frf.ro.

Robert Lupu: „Mai avem mult de lucru”

La finalul partidei, Robert Lupu nu și-a putut ascunde dezamăgirea pricinuită de cel de-al doilea eșec consecutiv, dar a recunoscut sportiv superioritea adversarului.

„Nu știu dacă meritam mai mult. Cel puțin în prima repriză. S-a văzut, Galațiul e o echipă foarte bună, omogenă. Îi știam pe gălățeni, i-am urmărit, joacă demult timp împreună. Noi, în trei luni, nu putem să jucăm ceea ce joacă ei. E aproape imposibil. Gălățenii sunt jucători care atacă spațiile. Le-am explicat băieților asta și la pauză. Nu putem. Sunt anumite detalii care au nevoie de timp, au nevoie să fie antrenate. Suntem o echipă bună, jucăm, dar avem mult de lucru. Galațiul e o echipă care joacă cu două linii la același nivel. Am greșit la 2-1… Îmi pare rău. Aveam o șansă. Puteam face egal sau chiar câștiga. În prima repriză nu s-a muncit atât cât trebuia. Am văzut jucători care s-au oprit, jucători care nu au înțeles că joacă foarte mult și au nevoie să se odihnească. Mă refer aici la brazilieni, care vor să joace în permanență”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara pentru Radio România Timișoara.

Etapa a 9-a

Miercuri, 15 noiembrie

  • CS Luceafărul Buzău – CSM Deva 1-8 (0-3), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău

Au marcat: Gabriel Bobe (33) / Sergiu Gavrilă (11), Cristian Matei (12, 18, 21, 22), Sávio Valadares (25), Adrian Sandu (31), Richardinho Cámara Sobral (35)

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Mocanu Dragoș (Brăila); Hornet Andrei (Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Joi, 16 noiembrie

  • CSM Târgu Mureș – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 2-8 (1-3), Sala Sporturilor, Târgu Mureș

Au marcat: Patrick Chertes (7), Norbert Barbocz (38) / Mathis Mathyas (1, 21), Ferenc Czintos (8), Bence Bende (9, 36), Manya Szabolcs (29, 40), Botond Veres (37)

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni)

Observator: Ivănescu Marian (București)

  • ACS Mausoleul Mărășești – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-3 (1-1), Sala Sporturilor, Mărășești

Au marcat: Ion Dumitru (11) / István Hadnagy (3, 30), Kanyó Szilárd (24)

Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Mihălcuț Andrei (Iași); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

  • ACS West Deva – ACS Șoimii Șimand 9-3 (3-1), Sala Sporturilor, Deva

Au marcat: Ionuț Florea (2, 16),  Boda Krisztian (9, 36), Arthur Galfi (25), Sebastian Mateescu (31),  Liviu Herci (37, 38, 40) / Florian Albu (3), Eugen Onaca (31, 37)

Arbitri: Popescu Constantin Daniel (Țicleni), Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Andrei Marius (Belcin)

Observator: Șandru Ilie (Pitești)

Vineri, 17 noiembrie

  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați 1-3 (0-2), Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara

Au marcat: Gustavo Da Silva (24) / Deiby (5), Iulian Cojocaru (7, 27)

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Pentek Laurențiu (Oradea); Anca Florin Daniel (Deva)

Observator: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Clasament: 1. Galați 22p; 2. Timișoara 21p; 3. CSM Deva 20p; 4. Sepsi SIC 18p; 5. Odorheiu Secuiesc 16p; 6. Mausoleul 12p; 7. Luceafărul 9p; 8. West Deva 9p; 9. Șoimii 3p; 10. Târgu Mureș 0p

Începe etapa a 10-a!

 

Sala Sporturilor din Deva va găzdui mâine, duminică, 19 noiembrie, prima confruntare a etapei a 10-a a Ligii 1 Futsal Fortuna!

De la ora 11:00, față în față se vor afla concitadinele ACS West și CSM Deva. Ambele vin după victorii la scor. West a trecut în runda precedentă de Șoimii Șimand, tot pe teren propriu, 9-3, în timp ce CSM Deva a învins în deplasare Luceafărul Buzău, 8-1.

 

Tot mâine, de la ora 12:00, la Mărășești este programată partida dintre Mausoleul și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Gazdele încearcă să facă uitată înfrângerea din ultima etapă, 1-3 cu FK Odorheiu Secuiesc, de pe teren propriu, în timp ce Sepsi SIC dorește să își continue seria de victorii, care a ajuns la două consecutive.

Etapa a 10-a

Duminică, 19 noiembrie

Ora 11:00

  • ACS West Deva – CSM Deva

Ora 12:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – ACS Sepsi SIC

Luni, 20 noiembrie

Ora 14:00

  • CS United Galați – ACS Șoimii Șimand

Ora 18:30

  • CS Luceafărul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Marți, 21 noiembrie

Ora 18:00

  • CSM Târgu Mureș – CFR 1933 Timișoara

Articol de Adi Dobre