Echipa CFR Timișoara, „bronzul” ultimei ediții a Ligii 1 Futsal Fortuna și-a reluat pregătirile în vederea noului sezon. Gruparea bănățeană a pierdut în pauza competițională unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Este vorba despre tânărul internațional Darius Nastai, 22 de ani, plecat la CSM Deva.

Antrenorul-jucător Robert Lupu e convins că CFR Timișoara se va descurca și fără Darius Nastai și anunță sosirea unor jucători străini. Lupu e optimist înaintea startului noului sezon.

„Ne-am fi dorit un loc mai bun”

– Gata cu vacanța?! 
– Gata vacanța! E adevărat, cam lungă pentru un sportiv de performanță, dar vom încerca să recuperăm. E greu după o asemenea pauză să aduci un jucător la parametri normali într-un timp scurt.

– Cum a fost sezonul trecut?!
– Sezonul trecut a fost unul în care am reușit să ne atingem obiectivul, o clasare pe podium. A fost locul 3. Sincer, ne-am fi dorit un loc mai bun, dar poziția din clasament de la finalul sezonului regular nu ne-a ajutat. Noi am adus câțiva jucători abia în play-off, cred că acest amănunt a contat enorm.

„Așteptăm în acest moment întăriri”

– Ce obiective are CFR Timișoara pentru viitorul sezon?
– Obiective? În primul rând să formăm un grup. Avem din nou câteva noutăți în lot, jucători pe care trebuie să îi integrăm. Nu cunoaștem încă potențialul echipei. Probabil pe parcusul sezonului vom vedea exact unde ne poziționăm ca echipă.

– Vorbeați de noutăți. 
– Sunt reveniri, dar și sosiri de jucători noi. Așteptăm în acest moment întăriri, 2-3 jucători. Toți străini.

„Sper ca acesta să fie ultimul meu an ca jucător”

– Ce așteptări aveți de la noul sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna?
– În ceea ce ne privește, sper să încheiem în primele patru. Cred că viitorul sezon al Ligii 1 va fi unul foarte disputat, foarte tare. Sunt câteva echipe care s-au întărit, sunt altele care pot oricând furniza surprize.

– Cât veți mai juca?!
– Vă mărturisesc faptul că nu aș mai juca. A fost chiar o perioadă în care am stat doar pe bancă. Am fost însă nevoit să dau o mână de ajutor echipei, în primul rând din cauza lotului restrâns. Sper ca acesta să fie ultimul meu an ca jucător. Dacă mă scot din ecuație, CFR Timișoara va fi și sezonul viitor o echipă tânără, care practică un futsal plăcut ochiului. Sper să fim competitivi ca grup.