CS United Galați și Informatica Timișoara se pregătesc pentru Supercupa României, eveniment programat sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara și care va reprezenta totodată lovitura de începere a noului sezon în futsalul românesc. 

Vicecampioană a României în ultimii doi ani, CS United s-a încălzit pentru Supercupa României la Cupa Dunării „Nicolae Rainea”, competiție organizată și câștigată anul acesta de gălățeni, 5-2 în finală cu Dinamo Chișinău. „A fost un turneu util. Primul meci, împotriva formației ucrainene Epicentr K. Avangard Odessa, a fost foarte bun, solicitant. Suntem pe drumul cel bun, asta e clar, dar mai avem de lucru”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul echipei CS United.

Fostul mare internațional, care în ultimul an și jumătate la Autobergamo Deva a ocupat în mai multe rânduri funcția de antrenor-jucător, a decis în această vară să se întoarcă acasă, la Galați, și, în același timp, să-și încheie cariera de jucător. „E foarte greu să fiu doar antrenor și asta pentru că de multe ori îmi vine să mă echipez și să intru în teren! Iubesc futsalul, îmi place ceea ce fac în acest moment, așa că suferința e mai dulce”, mărturisește Florin Ignat. Tehnicianul gălățenilor crede că la Sighișoara meciul va fi deschis oricărui rezultat: „În Supercupă nicio echipă nu e favorită. În astfel de meciuri orice se poate întâmpla. Normal, vrem să câștigăm, ne dorim foarte mult, dar va trebui să muncim. Sunt sigur că va fi o partidă spectaculoasă, pentru că se întâlnesc două echipe care joacă futsal”.

CS United l-a pierdut pentru următoarele două luni pe portarul brazilian Wellington da Silva, accidentat. „Menisc… S-a întâmplat la unul dintre antrenamente. Wellington da Silva, unul dintre cei mai buni portari din Liga I la futsal, va fi supus în aceste zile unei intervenții chirurgicale.

 

Articol de Adi Dobre