Ambele formații așteaptă cu nerăbdare confruntarea de la Lugoj, în care e pus la bătaie primul trofeu al sezonului. „Anul acesta ne-am propus să luăm toate trofeele și începem cu Supercupa de la Lugoj”, anunță Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei României.

„Orice se poate întâmpla într-o asemenea confruntare”

În vârstă de 35 de ani, component al „generației de aur” a futsalului românesc, Florin Ignat continuă să joace. „Mă simt foarte bine, poate în cea mai bună formă a carierei mele”, spune, râzând, Florin Ignat.
Autobergamo Deva s-a întărit în această vară cu doi jucători de echipă națională, Mimi Stoica și Alpar Csoma.

„Suntem nerăbdători să începem noul sezon. Pauza a fost cam lungă, chiar dacă noi și United Galați am încheiat ultimele sezonul trecut. Am avut o perioadă de pregătire foarte grea, dar necesară, un turneu, Cupa Cetății la Deva, foarte util. Cred că suntem pregătiți să începem treaba. Supercupa de la Lugoj e primul meci oficial. Orice se poate întâmpla într-o asemenea confruntare, e doar un singur meci și, în plus, e un trofeu pus în joc! E bine că se joacă la Lugoj, pentru popularizarea futsalului”, a mai declarat Florin Ignat.

„Trebuie să fim toți alături de echipa națională”

Pentru Supercupa de la Lugoj, internaționalul Florin Matei, unul dintre oamenii de bază ai campioanei Autobergamo Deva, e incert din pricina unei accidentări. Matei va fi însă cu siguranță apt de joc pentru cele două partide pe care naționala României le va disputa cu Georgia, în barajul pentru calificarea la EURO 2018. „Barajul cu Georgia e foarte important pentru viitorul futsalului românesc”, a spus Florin Ignat, afirmație făcută și de Robert Lupu, selecționerul României și antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara, adversara echipei Autobergamo Deva în Supercupă. „Trebuie să fim toți alături de echipa națională la aceste două meciuri contra Georgiei. Avem nevoie de această calificare la Campionatul European”, a mai spus Florin Ignat.