Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău a găzduit marți seară confruntarea dintre Luceafărul Buzău și FK Odorheiu Secuiesc, ultimul meci al etapei a III-a din Liga I la futsal. Partida transmisă în direct de Digi Sport 3 a fost una foarte spectaculoasă.

Deși s-a încheiat fără gol, primă repriză a fost palpitantă, desfășurată într-un ritm foarte bun, cu ocazii la ambele porți. Cei doi goalkeeperi, Gică Dospinescu la gazde și Andrei Grigoraș la oaspeți, au reușit să închidă porțile!

După pauză, echipa pregătită de Jakab Zoltán a ieșit mult mai motivată de la vestiare. Tabela a fost modificată pentru prima oară de Andor Balint. A fost reușita care a descătușat formația oaspete, care a mai punctat prin Attila Balazsi, proaspăt convocat la echipa națională a României, din nou prin Andor Balint și prin Barna Kedei. Pentru Luceafărul Buzău a marcat Paul Isac.

„A fost un meci, așa cum ne așteptam, foarte spectaculos. Nu a fost însă ușor. Ne așteptam și la asta, deși toată lumea ne vedea favoriți înaintea acestui meci. Am întâlnit o echipă care știe futsal și care a jucat deschis, de aici și spectacolul pe care l-a oferit această partidă. Mă bucură atât rezultatul, cât și jocul. Avem un început foarte bun de sezon”, a spus Jakab Zoltán, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Am jucat din nou frumos, dar, din păcate, am pierdut din nou”, a spus, la final, Iulian Trăznea, managerul general al buzoienilor. Luceafărul rămâne fără punct în acest sezon.

A fost a treia victorie din tot atâtea partide pentru FK Odorheiu Secuiesc, după victoriile cu Sportul Ciorăști și CFR Timișoara din primele două runde. Liga I va lua o pauză pentru a-i permite primei reprezentative a României să dispute două meciuri amicale.

Luceafărul Buzău – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (0-0), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău
Au marcat: Paul Isac / Andor Balint (de două ori), Attila Balazsi, Barna Kedei
Arbitri: Ionel Buharu (Buftea), Florentin Gunciu (Popești) – Laurențiu Deaconu (Berceni)
Observator: Marius Mititel (București)

Luceafărul: Gică Dospinescu – Toma Vincene, Gabriel Bobe, Marius David, Paul Isac; Sorin Mălîia, Radu Burciu, Ovidiu Aramă, Ion Dumitru, Sebastian Silion
Antrenor: Radu Burciu

FK Odorheiu Secuiesc: Andrei Grigoraș – Barna Szeczi, Barna Kedei, Attila Balazsi, Andor Balint; Robert Farkas, Levente Tanko, Miklos Tamas, Szilard Kanyo, Jozsef Kerestely, Artur Galfi, Tamas Jakab, Barna Vekes
Antrenor: Jakab Zoltán

Iată și celelalte rezultate din etapa a III-a a Ligii I:

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva 4-6 (1-2)
CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj 15-0 (4-0)

  • echipa CS United Galați a stat în această etapă

Clasament:

  1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9p
  2. CFR Timișoara 6p
  3. United Galați 4p
  4. Autobergamo 4p
  5. Sportul Ciorăști 0p
  6. Luceafărul 0p
  7. Clujana 0p

Etapa a IV-a

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 11:00
CS United Galați – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști
CFF Clujana Cluj – Luceafărul Buzău

Marți, 5 octombrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – CFR 1933 Timișoara

  • echipa FK Odorheiu Secuiesc stă în această etapă

Articol de Adi Dobre