Cei mai buni juniori din țară continuă la Piatra Neamț lupta pentru titlul de campioni ai României la futsal. Vineri au intrat în luptă alte formații cu pretenții la accederea în fazele superioare ale turneului final.

CSM Târgu Mureș, în lot cu șase jucători ce au pus umărul în acest sezon la promovarea primei echipe în Liga I, a trecut, la capătul unui meci foarte spectaculos, de KSE Târgu Secuiesc, formație care debutase cu o victorie exntuziasmantă la turneul final, 11-4 cu CSJ Știința „U” Craiova. În aceste condiții, CSM Târgu Mureș e la un pas de semifinale. Trupa pregătită de Janos Kovacs are nevoie de un egal azi în confruntarea cu CSJ Știința „U” Craiova în care pornește favorită.

Cel mai dramatic meci de până acum a fost cel dintre Informatica Timișoara și CS United Galați. Deși au condus la pauză cu 4-3, gălățenii au pierdut, 4-5, și vor fi astăzi suporterii celor de la CSM Vaslui, pe care i-au învins în prima etapă cu 4-2. Informatica are nevoie, ca și CSM Târgu Mureș, de o remiză pentru a câștiga Grupa D și a merge în semifinale.

FK Odorheiu Secuiesc s-a calificat în semifinale. După 9-0 cu Junior 2017 Corund, FK Odorheiu Secuiesc a învins cu 6-0 de gazda turneului, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, echipă pregătită de Răzvan Lupu.

După primele două zile de confruntări, la Sala Sporturilor din Piatra Neamț nu s-a înregistrat nicio remiză! „Toate echipele au venit aici doar la victorie! Am văzut și în cea de-a doua zi a turneului meciuri frumoase, jucători interesanți, de mare perspectivă. Am asistat la un meci deosebit de spectaculos, Informatica Timișoara – CS United Galați. Dacă aceste echipe își vor păstra jucătorii, dacă vor avea grijă de ei, atunci mulți dintre acești juniori vor face pasul spre echipele mari. Sâmbătă vom afla țintarul semifinalelor. Avem după primele două zile o certitudine, FK Odorheiu Secuiesc. Să sperăm că vom avea în continuare meciuri frumoase”, a spus Endre Kacso, antrenorul echipei naționale U19 a României, prezent la turneul final al Campionatului Național de la Piatra Neamț.

Iată programul și rezultatele turneului final:

Joi, 23 mai
KSE Târgu Secuiesc – CSJ Știința „U” Craiova 11-4
CS United Galați – CSM Vaslui 4-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Korondy Junior 2017 Corund 9-0

Vineri, 24 mai
CSM Târgu Mureș – KSE Târgu Secuiesc 7-2
Informatica Timișoara – CS United Galați 5-4
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 0-6

Sâmbătă, 25 mai
ora 13:30: CSJ Știința „U” Craiova – CSM Târgu Mureș
Arbitri: Ionuţ Smeu (Brăila), Andrei Mihălcuț (Iași)

ora 15:15: CSM Vaslui – Informatica Timișoara
Arbitri: Ionuţ Smeu (Brăila), Andrei Mihălcuț (Iași)

ora 17:00: Korondy Junior 2017 Corund – Futsal Ceahlaul Piatra Neamț
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Laurențiu Adrian Pană (Buzău)

ora 18:30: West Deva – Viitorul Băleasa
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Laurențiu Adrian Pană (Buzău)

Articol de Adi Dobre