CS United Galați s-a impus luni seara, pe teren propriu, în fața formației Imperial WET Miercurea Ciuc, scor 5-3 (0-1), în meciul trei al finalei Ligii 1 și încearcă astăzi să trimită ultimul act al competiției în meciul decisiv.

La general, Imperial WET conduce cu 2-1, dar astăzi se joacă din nou pe terenul gălățenilor! Jocul patru al finalei e programat de la ora 18.45 și va putea fi urmărit pe Facebook – Futsal România și pe YouTube – Futsal România.

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați a fost aproape plină la duelul de aseară, primul al finalei pe malul Dunării. După două înfrângeri în Harghita, gălățenii erau condamnați să învingă pentru a relansa bătălia.

Ciucanii au fost însă cei care au deschis scorul cu 14 secunde înainte de finalul unei prime reprize echilibrate, prin Dennis Ovsianikov.

Împinsă de la spate de un public extraordinar, trupa lui Florin Ignat a egalat în minutul trei din partea secundă, prin Cireș, după o lovitură de colț. Ciucanii au trecut din nou la conducere pe tabelă, Alvaro marcand la capătul celei mai frumoase faze a meciului, combinațiile oaspeților amețindu-le pe gazde. Veteranul Mimi Stoica, 38 de ani, a punctat pentru United la jumătatea reprize, iar Crăciun a adus pentru prima oară în avantaj echipa gazdă, după o eroare a a lui László Szőcs.

Văzându-și condusă echipa, Cosmin Gherman, antrenorul harghitenilor, a scos portarul. A fost momentul în care a ieșit la rampă Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor, cel care marcat în poarta goală, din apropierea propriului careu, de două ori. Ultimul gol, reușit cu patru secunde înainte de final, a venit ca o izbăvire, după ce Cristi Matei marcase pentru 3-4.

Am spus înainte de meci că putem învinge. Știam că nu va fi ușor, dar am avut încredere în oamenii mei, care au jucat cu o determinare incredibilă. Dacă jucăm și în meciul 4 la fel, atunci vom lupta cu trofeul pe masă în meciul decisiv de la Miercurea Ciuc”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați.

CS United – Imperial WET 5-3 (0-1)
Au marcat: Cireș (22.05), Stoica (29.43), Crăciun (32.51), Ignat (35.33, 39.56) / Covaci (19.46), Alvaro (25.31), Cr. Matei (39.27)

CS United: Wellington Da Silvia – Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Andrei Crăciun, Octavian Cireș; Ionuț Păduraru, Carlos Borges, Cosmin Petică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Araujo, Neto Moreira. Antrenor: Florin Ignat

Imperial WET: Victor Lopez – Dennis Ovsianikov, Dmitri Bondar, Ștefan Rakic, Deco; Gică Dospinescu, Alvaro, Bogdan Covaci, Florin Matei, Cristi Matei, László Szőcs, Mario Duque, Levante Tanko. Antrenor: Cosmin Gherman

Arbitri: Liviu Chița (Pitești) – Daniel Decă (Brăila) – Ionel Boharu Predescu (Buftea)
Observatori: Bogdan Sorescu (Pitești), Petre Radu (București)

Meciul 4 se joacă marți, 21 mai, de la ora 18.45

CS United – Imperial WET
Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați

Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureş), Vlad Ciobanu (Iași) – Romulus Constantin Pop (Târgu Mureș)
Observatori: Andrei Ioniță (București), Gabriel Gherman (București)
Biletul de intrare costă 5 lei. Persoanele sub 14 ani beneficiază de gratuitate.

ARTICOL DE ADI DOBRE