Final Four-ul Cupei României la futsal din acest an, după părerea specialiștilor cel mai puternic de până acum, va fi găzduit, în premieră, de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.

În careul de ași al competiției s-au calificat echipele City’US Târgu Mureș, campioana României, Autobergamo Deva, deținătoarea trofeului, FK Odorheiu Secuiesc, cea mai ofensivă echipă din Liga I, și Informatica Timișoara, vicecampioana țării.

Luni, 20 martie, sunt programate semifinalele Final Four-ului. Iată programul:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, ora 17:30

Informatica Timișoara -AS City’US Târgu Mureş, ora 20:00

 Semifinalele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe youtube.com/FutsalRomania.

Învingătoarele își vor disputa trofeul a doua zi, marți, 21 martie. Finala va fi transmisă în direct la DigiSport. 

Informatica Timișoara a fost sezonul trecut, primul în Liga I, foarte aproape de titlul de campioană. Gruparea bănățeană a disputat finala campionatului, dar a pierdut în fața lui City’US Târgu Mureș. În acest sezon, formația pregătită de Robert Lupu, care e și selecționerul primei reprezentative, și-a propus să cucerească atât Cupa României, cât și campionatul. Informatica e acum în fața primului obiectiv. Amănuntul că va evolua pe teren propriu e unul care s-ar putea dovedi decisiv. În plus, în primul meci, în semifinale, Informatica va da piept cu City’US Târgu Mureș, adversarul pe care și l-au dorit și Autobergamo Deva, și FK Odorheiu Secuiesc, celelalte echipe prezente în Final Four. Antrenorul Robert Lupu spune că bifarea primului obiectiv din acest sezon nu va fi o misiune ușoară.

„Deva e cea mai completă echipă”

– Domnule Robert Lupu, ce înseamnă prezența Informaticii Timișoara în Final Four-ul Cupei României?
– La prima vedere, un prim obiectiv ușor de atins. Nu avem un lot numeros, dar dacă prindem o formă bună luni și marți putem câștiga Cupa României. Acesta e obiectivul nostru. Nu va fi ușor, până la urmă toate echipele au șansa lor.

– Cine e favorită?
– Deva, am mai spus, e cea mai completă echipă. Are un lot numeros și foarte valoros. Are 11-12 jucători, plus doi portari de valoare. Au investit mult, dar, am mai văzut asta, investițiile nu aduc automat și titlurile. Deva arată bine, are un joc bun. Pe hârtie, finala ar trebui să fie între noi și Autobergamo Deva. Cred că noi suntem singurii care, pe un sistem „4 contra 4”, ne putem bate cu Deva. Alte echipe joacă la șansă, nu au sisteme care să dezvolte jocul.

– Al doilea obiectiv e mai greu de atins?
– Campionatul! Am făcut multe schimbări de lot de-a lungul sezonului. Avem câțiva jucători tineri. Nu e ușor cu atât de multe schimbări, dar avem investiții care ne obligă să ne gândim la aceste obiective.

„Nu am avut constanță în joc”

– V-a mulțumit echipa în acest sezon?
– Rezultatele nu m-au mulțumit. Am avut o echipă foarte bună la începutul sezonului, dar în iarnă unii au plecat. Am pierdut „poarta”, pe Iancu Vlad. A trebuit să schimbăm, să ne descurcăm cu cei rămași. Când ai jucători noi în lot, o iei de la capăt. Uneori, din motive de indisciplină, am lăsat jucători acasă, în afara lotului. Nu am avut constanță în joc. Am pierdut puncte importante. Suntem însă acolo, pe primele locuri, și urmează play-off-ul. Rămân la părerea că avem un joc spectaculos, unul dintre cele mai spectaculoase.

– Adversarul din semifinale e City’US! Cum va fi?
– Va fi un meci greu. Joacă un foarte bun „5 contra 4”, nu au presiune. Au mulți jucători tineri, plus câțiva cu experiență, care știu să paseze. Târgu Mureș nu a ajuns întâmplător în Final Four, chiar dacă nu mai au trupa de anul trecut, și-au câștigat meritat locul. Dacă nu tratăm serios meciul am putea avea probleme.

„Lui Savio și lui Rakici le-am propus să joace pentru România”

– Aveți probleme de lot?
– Doar Tiago Alcantara va lipsi, sper, doar la primul meci. A fost eliminat pentru două galbene în ultima etapă de campionat, la Galați.

– Cine v-a mulțumit în acest sezon?
– Așa cum am mai spus, nu am avut constanță. Am avut oscilații în evoluții. Savio e un jucător foarte talentat, tânăr, după părerea mea cel mai tehnic jucător din Liga I, dar, cu toate acestea, nu a avut constanță. Rămâne însă un jucător ce poate face oricând diferența. Rakici nu e spectaculos, dar aduce constanță în joc. Thiago a fost multă vreme accidentat. Celor doi, lui Rakici și lui Savio le-am propus să joace, atunci când se va putea, pentru naționala României. Eu sau alt selecționer ar avea doi jucători foarte buni la dispoziție.

„Voi mai juca un an, poate doi”

– Ce înseamnă Final Four-ul pentru Timișoara?
– În primul rând 3-4 procente în plus la câștigarea trofeului, pentru că suntem gazde. Faptul că se dispută aici, pentru prima oară, e important și pentru dezvoltarea futsalului bănățean, pentru popularizarea acestei discipline. Lumea a început să vină la meciurile noastre. La finală, dacă ne vom califica, va fi foarte multă lume.

– Cât mai jucați?
– Eu n-am vrut să mai joc. Atunci când aveam un lot numeros și, de asemenea, valoros, mă hotărâsem să nu mai joc. A trebuit însă să intru din nou în echipă. Nu știu, un an, poate doi voi mai juca. Trebuie!